SuperLive cu Mihai Mironica

(P) 9 naționale au sărit de 20 de ani de absență de la un turneu final planetar. România e printre ele, dar norocul tuturor se poate schimba

O cupă mondială se prinde greu, iar unele naționale nu au știut să se bucure suficient la vremea când au călcat iarba unui astfel de turneu final. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 Martie 2021, 13:49
Data actualizarii: Joi 25 Martie 2021, 13:52

Timpul a fost dur cu unii, generațiile s-au schimbat și calificările nu au mai venit pentru foarte multe naționale. Zeci de ani de secetă se pot încheia însă în aceste preliminarii pentru România și restul de 8 naționale care au depășit două decenii de absență de la un campionat mondial. Amintirea ultimelor momente de glorie poate fi un motor pentru toate cele care joacă în aceste zile. Pariază aici pe meciurile internaționale din această perioadă!

Franța 1998 i-a blestemat pe mulți

Campionatul Mondial din Franța 1998 a fost pentru 5 naționale un lucru imens, dar parcă și un blocaj pentru ce avea să vină. România, Bulgaria, Austria, Norvegia și Scoția au prins competiția din Hexagon, unele cu performanțe mai mari, altele mai slabe. Tricolorii și nordicii au mers până în optimi, unde au fost eliminați de Croația, respectiv Italia. Bulgaria și Scoția au încheiat ultimele în grupele lor, iar austriecii pe 3 în grupa lor. 

Poate că aceste lucruri au fost văzute drept contraperformanțe la acea vreme, dar după 22 de ani se vede altfel. Niciuna nu s-a mai calificat de atunci la un mondial, dar toate speră că o vor face în Qatar, deși au grupe foarte grele și le așteaptă bătălii pe viață și pe moarte. Pariază aici pe startul acestor 5 echipe în cursa pentru CM 2022!

Ungaria și Irlanda de Nord se chinuie din 1986

22 de ani pare mult, dar sunt alții care suferă și mai rău. Vecinii maghiari și nord-irlandezii n-au mai călcat pe la mondiale din Mexic 1986. Primii au încheiat atunci pe 3 grupa C, în spatele Uniunii Sovietice și Franței, iar trupa din Regat a prins același loc în grupa D, fără șanse în fața Braziliei și Spaniei. Ungaria începe calificările pentru Qatar cu Polonia lui Lewandowski și pare că vrea să conteze din nou printre națiunile fotbalistice ale lumii, mai ales după ce au scos capul la Euro 2016 și s-au calificat și la cel din acest an. 

Nord-irlandezii nu îndrăznesc însă nici să viseze, pentru că sunt în grupă cu Italia, cvadruplă campioană mondială și țară care nu-și mai permite o absență de la un turneu final, după prostia făcută în preliminariile pentru Rusia 2018. În plus, Elveția pare favorită la locul 2, cel de baraj, iar Irlanda de Nord va mai aștepta probabil alte conjuncturi pentru un nou mondial bifat.

Cine și le amintește pe Țara Galilor și pe Israel la CM?

Ultimele două naționale care speră și ele, până la proba contrarie, că se pot urca în avionul de Doha, sunt Țara Galilor și Israel. Pentru ele chiar ar fi ceva istoric, galezii calificându-se la un singur mondial în toată istoria lor, Suedia 1958, la fel ca și Israelul, prezent în Mexic 1970. Startul pentru Bale și compania a fost previzibil, 1-3 în Belgia, într-o grupă E unde mai joacă și Cehia. Israelul debutează însă azi, cu Danemarca, pe Bloomfield Stadium din Tel-Aviv și va încerca să se agațe de orice speranță. 20 de ani de absență de la un mondial ar mai împlini în 2022 Turcia și Irlanda, dar cel puțin ienicerii par pe drumul cel bun după 4-2 cu Olanda. 

Intră pe SuperSocial și alege-ți grupul de pariori preferat!

Intră în universul SuperSocial și bucură-te de noua dimensiune a experienței Superbet! După ce îți instalezi aplicația de pariuri sportive, setează-ți și profilul pe SuperSocial, rețeaua de socializare a celor care iubesc pariurile sportive. Poți vedea cine sunt cei mai experimentați, cine sunt cei mai inspirați, poți vedea și plasa și tu biletele lor, poți distribui și biletele tale, îți poți face noi prieteni și te poți afirma în cea mai tânără comunitate de pariori din România! Mai mult, îi poți întâlni pe ambasadorii Superbet, Ilie Dumitrescu și Gică Craioveanu, dar poți descoperi și persoane necunoscute, ca tine, dar care te pot inspira maxim prin biletele plasate și modul original în care le gândesc!

#PariemPeBine     #ÎmpreunăSuntemSuper

de Gigi Stancu, Superbet

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!