Gica Hagi accidentare ianis hagi Ianis Hagi rangers Stranieri

Reacția lui Gică Hagi, după ce Ianis s-a operat și va rata restul sezonului

Ianis Hagi (23 de ani) a fost supus unei intervenții chirurgicale și nu va mai juca în acest sezon.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 21:00
Data actualizarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 21:01

Așa cum www.sport.ro a anunțat în exclusivitate, Ianis a suferit o ruptură de ligamente la ultimul meci al lui Rangers, din Cupa Scoției, iar luni seară a fost supus unei intervenții chirurgicale. Antrenorul Giovanni van Bronckhorst a confirmat că mijlocașul român va rata meciurile rămase din acest sezon.

Reacția lui Gică Hagi, după accidentarea lui Ianis

Gică Hagi a oferit o primă reacție după accidentarea fiului său. "Regele" spune că Ianis este optimist și așteaptă să stabilească locul în care va efectua recuperarea.

"Am vorbit cu Ianis. Este încrezător acum. E în mâini bune, știe și el că a fost un ghinion, dar acum se gândește doar la recuperare. E cu moralul bine, se mai întâmplă și astfel de lucruri.

Deocamdată nu s-a stabilit exact unde va efectua recuperarea, se analizează și se va lua cu siguranță cea mai bună decizie pentru el", a spus Gheorghe Hagi, pentru Prosport.

Ilie Dumitrescu a anunțat că lui Ianis Hagi i s-a recomandat să meargă la un centru de recuperare din Olanda, la care a apelat și starul lui Liverpool, Virgil van Dijk.

"Am vorbit cu Ianis Hagi la telefon. Era foarte puternic mental. A trecut foarte bine peste moment. A fost operat în Anglia, la Londra, de către un medic care l-a operat și pe Van Dijk, cam cel mai bun specialist în domeniu. Mi-a spus că, în cel mai fericit caz, 6 luni, dar se poate prelungi la 7 luni până când intră pe teren. Depinde de organism, de cum te pregătești. El e foarte profesionist, serios, dedicat. Era susținut de mama lui, de agent și un kinetoterapeut de la Glasgow. Încet-încet va intra în programul ăsta de recuperare. Mă bucur că era foarte optimist și puternic.

Este extrem de importantă recuperea. El a primit un sfat de la medicul care l-a operat, să meargă în Olanda, la un centru de recuperare unde s-a recuperat și Van Dijk. Trebuie să aibă acordul să meargă acolo. Și Liverpool i-a dat lui Van Dijk acceptul", a spus Ilie Dumitrescu, la Digisport.

Ianis Hagi a jucat în 27 de meciuri ale lui Rangers din acest sezon și a reușit patru goluri și patru pase decisive.

Pe lângă meciurile lui Rangers, inclusiv dubla cu Borussia Dortmund din play-off-ul Europa League, Ianis Hagi va rata și partidele amicale ale naționalei României din martie, cu Grecia și Israel.

De asemenea, sunt șanse foarte mici ca Ianis Hagi să se recupereze până în iunie, când tricolorii vor avea primele patru dueluri din grupa de Liga Națiunilor, cu Muntenegru (4 iunie, deplasare), Bosnia și Herțegovina (7 iunie, deplasare), Finlanda (11 iunie, acasă) și Muntenegru (14 iunie, acasă).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!