Stranieri

Când va reveni Ianis Hagi pe teren și unde a fost trimis pentru recuperare. Anunțul lui Ilie Dumitrescu

Ianis Hagi (23 de ani) a fost supus unei intervenții chirurgicale și nu va mai juca în acest sezon.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 18:12
Data actualizarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 18:15

Așa cum www.sport.ro a anunțat în exclusivitate, Ianis a suferit o ruptură de ligamente, iar luni seară a fost supus unei intervenții chirurgicale. Antrenorul Giovanni van Bronckhorst a confirmat că playmaker-ul lui Rangers va rata meciurile rămase din acest sezon.

Când va putea reveni Ianis Hagi pe teren

Ilie Dumitrescu spune că a vorbit cu Ianis Hagi și a aflat că mijlocașul lui Rangers va putea reveni pe gazon peste șase sau șapte luni. De asemenea, fostul internațional spune că fiul "Regelui" i s-a recomandat să meargă la un centru de recuperare din Olanda, la care a apelat și starul lui Liverpool, Virgil van Dijk.

"Am vorbit cu Ianis Hagi la telefon. Era foarte puternic mental. A trecut foarte bine peste moment. A fost operat în Anglia, la Londra, de către un medic care l-a operat și pe Van Dijk, cam cel mai bun specialist în domeniu. Mi-a spus că, în cel mai fericit caz, 6 luni, dar se poate prelungi la 7 luni până când intră pe teren. Depinde de organism, de cum te pregătești. El e foarte profesionist, serios, dedicat. Era susținut de mama lui, de agent și un kinetoterapeut de la Glasgow. Încet-încet va intra în programul ăsta de recuperare. Mă bucur că era foarte optimist și puternic.

Este extrem de importantă recuperea. El a primit un sfat de la medicul care l-a operat, să meargă în Olanda, la un centru de recuperare unde s-a recuperat și Van Dijk. Trebuie să aibă acordul să meargă acolo. Și Liverpool i-a dat lui Van Dijk acceptul", a spus Ilie Dumitrescu, la Digisport.

Ianis Hagi a jucat în 27 de meciuri ale lui Rangers din acest sezon și a reușit patru goluri și patru pase decisive.

Ianis Hagi, OUT pentru restul sezonului!

"Ianis a avut nevoie de operație. A fost operat ieri și, din nefericire, va rata restul sezonului. Am vorbit cu Ianis ieri, este pozitiv și concentrat asupra recuperării.

Faptul că nu îl vom avea la dispoziție este o mare lovitură. Vom încerca să aducem pe cineva, dar doar dacă este vorba de un fotbalist care poate îmbunătăți acest grup talentat", a spus antrenorul Giovanni van Bronckhorst, la o conferință de presă.

Pe lângă meciurile lui Rangers, inclusiv dubla cu Borussia Dortmund din play-off-ul Europa League, Ianis Hagi va rata și partidele amicale ale naționalei României din martie, cu Grecia și Israel.

De asemenea, sunt șanse foarte mici ca Ianis Hagi să se recupereze până în iunie, când tricolorii vor avea primele patru dueluri din grupa de Liga Națiunilor, cu Muntenegru (4 iunie, deplasare), Bosnia și Herțegovina (7 iunie, deplasare), Finlanda (11 iunie, acasă) și Muntenegru (14 iunie, acasă).

Modifică setările cookies