Gigi Becali FCSB Galatasaray Olimpiu Morutan Stranieri Gigi Becali

FOTO Becali, păcălit de turci!? De ce nu va plăti Galatasaray milionul în plus cerut de patronul FCSB pe Moruțan. Ce scrie în contract

FCSB și Galatasaray se luptă la FIFA pentru soluționarea disputelor legate de Olimpiu Moruțan.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 11:25
Data actualizarii: Vineri 29 Septembrie 2023, 11:42

Disputa dintre FCSB și Galatasaray a ajuns la FIFA. La baza acestei dispute stă un bonus de 1 milion de euro legat de transferul lui Morutan, pe care clubul din România ar fi trebuit să-l primească după calificarea lui Galatasaray în grupele Ligii Campionilor.

FCSB, prin vocea patronului Gigi Becali, a cerut un bonus de 1 milion de euro de la Galatasaray, bazat pe clauza din contractul lui Olimpiu Morutan, însă Galatasaray nu a onorat cererea și clubul român a făcut o plângere la FIFA.

Apărarea lui Galatasaray

Oficialii lui Galatasaray au confirmat că FCSB a făcut o plângere la FIFA după ce au refuzat să plătească bonusul. În apărarea lor, au susținut că Morutan a fost vândut către Ankaragücü înainte ca Galatasaray să se califice în grupe.

Detaliile din contract, scoase la lumină de turci

Odată cu plângerea făcută de Steaua București la FIFA, au ieșit la iveală și detaliile din contractul legat de transferul lui Morutan. Contractul prevedea că, dacă Galatasaray se califică în grupele Ligii Campionilor în timpul anilor 2022-2026, FCSB ar urma să primească un bonus de 1 milion de euro. Cu toate acestea, clauza specifica că jucătorul trebuia să fie sub contract cu Galatasaray în momentul calificării, potrivit Milliyet, care a și postat o poză cu o pagină din contractul semnat între FCSB și clubul din Turcia.

Morutan nu era sub contract cu Galatasaray atunci când s-a transferat la Ankaragucu, iar acesta este motivul pentru care cererea de bonus a fost respinsă.

  • Galatasaray a obținut calificarea pe 29 august, în timp ce Moruțan a semnat cu Ankaragucu pe 20 august.

În prezent, se așteaptă ca FIFA să soluționeze această dispută și să ofere o concluzie finală.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!