VIDEO „Mamă, sunt în Ucraina, mi-e frică! Bombardăm orașele!” Mesajele răvășitoare trimise de un soldat rus către mama sa înainte să fie ucis 

Ucraina razboi ucraina rusia Rusia Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 23:10
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 23:19

Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina pe 24 februarie, când a ordonat armatei rusești să invadeze țara. 

Războiul din Ucraina pare departe de a fi terminat, iar până acum sunt mii de victime și sute de morți. Din imaginile apărute din Ucraina, când mai mulți ruși au fost capturați și filmați de ucraineni, reiese faptul că unii dintre ei sunt tineri militari, care nici măcar nu știau ce fac, crezând că vor lua parte la exerciții militare. 

Marile puteri ale lumii au impus sancțiuni majore Rusiei și continuă să o facă, astfel încât să îi trimită semnale lui Vladimir Putin, care însă nu pare dispus să negocieze. Cu toate astea, nu doar viețile ucrainenilor sunt la mijloc, ci și ale tinerilor ruși care sunt trimiși pe câmpul de luptă, fără voința lor. 

Organizația Națiunilor Unite a avut luni o întâlnire, în cadrul căreia a fost prezent și ambasadorul Ucrainei, Sergiy Kyslytsya. Ședința a fost făcută pentru a se discuta invazia Rusiei și măsurile împotriva lui Vladimir Putin. 

„Mamă, sunt în Ucraina, mi-e frică! Bombardăm orașele!” Ambasadorul Ucrainei a început să citească mesajele unui tânăr militar rus

În cadrul ședinței, reprezentantul Ucrainei a luat cuvântul, iar aflat la microfon, a început să citească schimbul de mesaje dintre un tânăr soldat rus și mama sa. Sergiy Kyslytsya a mers cu capturi ale mesajelor trimise de soldat. 

Soldat rus: Mamă, nu mai sunt în Crimea. Nu sunt la antrenamente. 

Mama soldatului: Unde ești? Tatăl tău întreabă dacă pot să îți trimit un pachet. 

Soldat rus: Ce pachet să îmi trimiți, mamă?

Mama soldatului: Despre ce vorbești? Ce s-a întâmplat?

Soldat rus: Mamă, sunt în Ucraina. E un război real în desfășurare aici. Mi-e frică. Bombardăm toate orașele împreună, țintim chiar și civili. Ni s-a spus că vom fi primiți bine și acum ei cad sub vehiculele noastre armate, se aruncă sub roți ca să nu ne lase să trecem. Ne numesc fasciști. Mamă. Este extrem de greu. 

Ucraineanul a dezvăluit și că ultimul mesaj a fost trimis de soldat cu câteva momente înainte să fie omorât. Detaliile mesajelor nu au putut fi verificate în mod imediat, însă Kyslytsya a comparat acțiunile Rusiei cu Germania din perioada nazistă. 

Ambasadorul Ucrainei, comparație între Putin și Hitler: „Dacă vrea să se sinucidă, trebuie să facă asta!”

Ambasadorul ucrainean a continuat comparațiile, având un mesaj pentru Vladimir Putin, care a decis să pună forțele nucleare ale Rusiei în alertă. 

„Dacă vrea să se sinucidă nu trebuie să folosească arsenal nuclear, trebuie să facă ce a făcut bărbatul din Berlin într-un buncăr în 1945”, a spus Sergiy Kyslytsya, citat de Daily Mail, referindu-se la sinuciderea lui Hitler. 

Pe 30 aprilie, ascunzându-se de armata sovietică într-un buncăr din Berlin alături de Eva Braun, cu care se căsătorise în urmă cu o zi, Adolf Hitler a decis să se sinucidă, alături de partenera sa, pentru a nu fi luați prizonieri. Cadavrele celor doi ar fi fost duse în craterul unei bombe, iar ulterior Otto Gunsche, cel care i-a rămas loial liderului nazist le-a dat foc. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!