VIDEO Pe cine a supărat deputatul-ultras George Simion la nunta de la Măciuca. Proaspătul mire, amenințat cu justiția!

george simion aur Gigi Becali Maciuca uniti sub tricolor Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 28 August 2022, 09:33
Data actualizarii: Duminica 28 August 2022, 09:33

Politicianul care este deputat în Parlamentul României și fost membru în grupările de suporteri ”Honor et Patria” și ”Uniți sub Tricolor” și-a unit destinul cu aleasa inimii, Ilinca Munteanu.

UPDATE DUMINICĂ O declarație a lui deputatului-ultras George Simion făcută la nunta sa organizată la Măciuca a provocat o reacție virulentă din partea scriitorului și regizorului român Andrei Ujică, legendarul textier al formației Phoenix.

”DECLARAȚIE

Aflu cu consternare că un anume George Simion a declarat astăzi (n.r. - sâmbătă) la nunta sa că formația Phoenix ar fi compus „imnul AUR: Fie să renască…”

Vreau să fac următoarele precizări: în primul rînd, formația Phoenix nu mai există din 1977 și în al doilea rînd, versurile respective, împreună cu toate celelalte de pe dublul album CANTAFABULE, ne aparțin în exclusivitate lui Șerban Foarță și mie. Ele au fost compuse într-un anume context cultural și istoric, care văd că nu mai poate fi citit, darămite interpretat măcar decent momentan.

Drept pentru care, declar public – fiind cu siguranță și în asentimentul lui Șerban Foarță – că interzic orice însușire și folosire abuzivă fie și a unui singur vers de pe albumul CANTAFABULE de către orice fel de mișcare și de către orice partid politic, indiferent de formă, incluzând aici și ideea de imn sau slogan al unei grupări cu care nu aș avea afinități nici în cel mai absurd vis. În caz contrar, mă văd nevoit să-mi apăr drepturile în justiție.

Andrei Ujică - Dobra, Mehedinți, în seara zilei de 27 august 2022”, a scris Andrei Ujică pe pagina personală de Facebook.

Pe lângă versurile scrise pentru albumele Phoenix (”Mugur de fluier” - 1974, ”Cantafabule” - 1975), Ujică este cunoscut și pentru filmul documentar ”Autobiografia lui Nicolae Ceaușescu” din 2010.

Știrea inițială

Nuntă de ultras! George Simion, liderul AUR, se căsătorește azi la Măciuca. Alertă cu bombă + brânza de la eveniment, asigurată de Gigi Becali

George Simion, deputatul-ultras și liderul AUR, își organizează sâmbătă nunta cu Ilinca Munteanu la Măciuca (județul Vâlcea) ca o mare manifestare populară, la care sunt așteptați 10.000 de oameni.

UPDATE ORA 14:15 Au început concertele la nunta de la Măciuca.

UPDATE ORA 13:00 Alertă cu bombă la Măciuca, unde are loc nunta lui George Simion.

UPDATE ORA 12:30 Controversatul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, oficiază cununia religioasă.

UPDATE ORA 11:30 Prezența lui Nicu Covaci și a legendarei trupe Phoenix la nunta lui George Simion este criticată inclusiv de unul dintre cei mai vechi componenți ai formației, Josef Kappl.

”De unde s-a pornit și unde s-a ajuns!!!

De aceea vă rog să nu asociați niciodată ceea ce am realizat în anii ‘70, sub numele Phoenix din convingere, cu ceea ce face de mulți ani încoace “leaderul” acestui grup, sub același nume! Mi-e rușine de rușinea lui! Dar nu mi-e rușine, ci sunt mândru de cele realizate atunci! Pentru mine numele Phoenix rămâne în continuare un simbol al rezistenței și al năzuinței spre libertate! Phoenix nu mai există de mulți ani ca trupă, după ce cei cu adevărata “șiră a spinării” au părăsit grupul. Adio reunire! Cu mine NU!”, a scris Ioji Kappl pe Facebook.

Știrea inițială

Similitudini cu nunta ”Căpitanului” legionar Corneliu Zelea-Codreanu

Evenimentul este unul controversat, mai mulți analiști politici și istorici remarcând similitudinile cu nunta lui Corneliu Zelea-Codreanu (1899-1938), ”Căpitanul” legionarilor din perioada interbelică.

George Simion, care cu AUR a reușit un rezultat surprinzător la alegerile din 2020, s-a remarcat cu ani în urmă drept unul dintre cei mai vocali membri ai grupărilor de ultrași ”Honor et Patria” și ”Uniți sub Tricolor”, care susțin echipa națională a României.

Cadoul de nuntă al lui Gigi Becali, patronul FCSB, pentru Simion este reprezentat de 2.000 de kilograme de brânză, dar latifundiarul din Pipera a fost la un pas să-și retragă darul când a auzit că politicianul a susținut în trecut că „Steaua a murit în momentul în care a luat-o Becali”.

Cu sau fără brânză de la Gigi? De ce s-a supărat Becali pe Simion

”Așa a zis, că nu mai e Steaua? Când a zis asta? Trimite-mi, tată, că nu vreau pe vorbe și răutăți și la revedere brânza. Îl anunț din timp, de fapt nici nu-l anunț dacă a zis așa. Nu mai mănâncă brânză la nuntă. Depinde când a declarat. Dacă a făcut declarația când nu mă cunoștea asta era, nu era niciun fel de problemă.

În 2020, el nu mă cunoștea pe mine. A rămas că brânza. Dacă o făcea acum era clar că era lipsă de caracter. M-ar fi deranjat să spună asta, pentru că e prietenul meu și când un prieten spune asta....

Vreau să văd dacă eu îl cunoșteam atunci. Aici nu mai e vorba că a zis, că nu a zis, dă-o încolo de brânză. Aici e chestiune de prietenia mea cu el. Dacă a făcut așa ceva, înseamnă că e fals. Înseamnă că nu mai am încredere în el. De aia am zis că-i fac cadou brânza la nunta, că îmi e drag ca om, ca politician.

Cu alte cuvinte, nu are nimic cu FCSB sau Steaua. El are ceva împotriva mea ca om. O să am o discuție cu el, să văd ce explicație dă. Dacă are o scuză, continui prietenia cu el, dacă nu, termin prietenia cu el. Nu mă mai interesează. Brânza, dă-o încolo, e cadou.

Mi-a zis că a fost cu Peluza Sud, că era mai tânar. Dacă nu are o scuză, nu am nicio treabă. Mai ales că nu e o prietenie curată”, a spus recent Gigi Becali la PRO ARENA, în emisiunea „Ora exactă în sport”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!