Caz IREAL in Italia! O sportiva romanca si tatal ei, batuti si amenintati de un italian: "Intoarceti-va in tara voastra. Am sa va arat eu voua"

stiri baschet beatrice ion Stiri Caz IREAL in Italia. O sportiva romanca si tatal ei, batuti si amenintati de un italian: "Intoarceti-va in tara voastra. Am sa va arat eu voua"
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 13 Iulie 2020, 15:53
Data actualizarii: Luni 13 Iulie 2020, 16:24

O sportiva romanca, paralimpica la baschet pe doua roti a fost agresata de un catatean italian.

Beatrice Ion in varsta de 23 de ani a fost amenintata de un italian, deoarece beneficia de loc de parcare pentru pesoanele cu dizabilitati. Tatal fetei a incercat sa isi apere copilul, dar a ajuns la spital cu nasul spart.

Chiar daca locuieste de 16 ani in Italia si este campioana europeana la baschet pe doua roti, ea tot a fost agresata cu tenta rasista.

Tanara a detaliat intamplarea pe retele de socializare. Ea locuieste impreuna cu restul familiei in Tor San Lorenzo, pe malul Marii Tireniene. Vreme de o saptamana a fost tinta atacurilor unei familii care inchiriase o casa langa ea. Acestia erau nemultumiti de faptul ca Beatrice beneficia de loc de parcare.

Duminica seara simplele vorbe s-au transformat in amenintari rasiste.

"Handicapata de ca..at …Intoarceti-va in tara voastra. Am sa va arat eu voua", a spus italianul suparat.

Dupa el l-a lovit pe tatal fetei, Viorel Eduard, care a ajuns la spital cu nasul spart.

Dupa ce a publicat totul pe retele de socializare, presedintele echipei Amicacci Giulianova, unde este legitimata Betrice, si-a exprimat nemultumirea. 

"Am aflat cu ingrijorare despre agresiunea lasa pe motive rasiale la care a fost supusa jucatoarea noastra si familia ei. Flagelul rasismului este inca o problema actuală si mondiala. Noi condamnam orice forma de rasism in sport si in viata, a spus Peppino Marchionni", spus presedintele echipei.

In urma unui vaccin aplicat gresit, la varsta de doar 3 ani, Beatrice nu a mai putut merge. Medicii i-au sfatuit pe parinti sa caute un tratament in Italia. Originara din Orsova, ea a inceput sa joace baschet pe doua roti si a castigat numeroase medalii nationale si europene. Pe langa sport, este si studenta la facultatea de Stiintele Comunicarii de la Universitatea din Teramo.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!