Sporturi

ZIUA NAȚIONALĂ | Urările oamenilor din sport, mesaje emoționante pentru țară și pentru români

Oameni de fotbal și de sport au răspuns îndemnului Sport.ro de a exprima urări de 1 Decembrie și de a spune ce reprezintă această sărbătoare pentru ei. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Decembrie 2021, 14:10
Data actualizarii: Miercuri 01 Decembrie 2021, 14:21

GABRIELA SZABO

- de 10 ori cea mai bună atletă a României și cea ma valoroasă atletă a Europei (1999), campioană olimpică și mondială, medaliată la Europene, câștigătoare de Golden League, fost ministru al Sportului, actualul președinte al CSM București 

"Urcarea pe prima treaptă a podiumului și intonarea imnului național este un sentiment puternic, care nu poate fi tradus în cuvinte, dar care este, în primul rând, o mândrie imensă pentru că ne putem reprezenta țara și putem bucura oamenii care ne iubesc și ne susțin. Este un sentiment de mândrie națională și împlinire personală. La mulți Ani, România mea dragă! La mulți ani, românilor din toată lumea!"

EDWARD IORDĂNESCU

- fost campion în Liga 1 cu CFR Cluj, fost antrenor la FCSB, Pandurii, Astra Giurgiu, Gaz Metan Mediaș, ASA Tg. Mureș, pe lista FRF pentru postul de selecționer al României

"La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni! Haideți împreună să avem mai multă grijă de țara noastră, să facem lucrurile mai bine, să avem mai multă grijă de ce ne-a dat Dumnezeu, pentru că ne-a dat o țară frumoasă și poate așa într-o zi, nu foarte îndepărtată, mulți români din lume se vor reîntoarce acasă!!!"

OANA MANEA

- handbalistă la CS Rapid, de 12 ori câștigătoare a Ligii Naționale, câștigătoare de Liga Campionilor și vicecampioană mondială cu naționala României (2015)

"Vreau să urez și eu tuturor românilor un călduros și sincer 'La mulți ani!'. Să ne ajute bunul Dumnezeu să trecem peste toate greutățile, așa cum a făcut-o de multe ori în istoria noastră. Să fii român înseamnă să simți din suflet și din gând atașament față de acest pământ și față de oamenii de aici, așa cum simțim noi, sportivi, când ni se cântă imnul sau se ridica drapelul la meciuri și concursuri. Știm că avem o țară în spate și oameni care ne iubesc, ne simțim importanți și încercăm să aducem un onor țării noastre numite România."

MARIAN DRĂGULESCU

- cel mai medaliat gimnast român din istorie, campion european și mondial, medaliat cu argint și bronz la Jocurile Olimpice

"Suntem un neam puternic și avem o țară frumoasă și bogată, iar împreună putem duce mai departe cu succes moștenirea bogată pe care am dobândit-o peste milenii de istorie, cu lupte grele și cumpene importante. Vreau să urez un sincer 'La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni!'. Vă urez să fiți sănătoși, să fiți fericiți, să fiți frumoși. Îndrăzniți să visați și să luptați pentru visele voastre și pentru țara noastră frumoasă." 

IONUȚ NEDELCEARU

- fotbalist la FC Crotone (Serie B) și component al echipei naționale de fotbal a României, fost jucător la Dinamo, FC Ufa și AEK Atena

"Să joc pentru echipa națională a fost un ideal al copilăriei mele. Acum este o mândrie! Să auzi cum îți este cântat imnul de stat reprezintă un vis împlinit, care mă umple de o mare emoție sufletească! Sper să mă pot bucura de acest sentiment cât mai mult în viitor! La mulți ani, dulcea mea țară! Sper să te găsesc frumoasă și mândră întotdeauna, la fel cum te-au dorit înaintașii noștri! La trecutu-ți mare, mare viitor! Trăiască România!"

DANIEL ISĂILĂ

- antrenor la Baniyas Club (Emiratele Arabe Unite), fost selecționer U21 în campania de calificare la Euro 2019, fost antrenor la FC Brașov, Sportul Studențesc, ASA Tg. Mureș, Astra Giurgiu și Al Hazem SC (Arabia Saudită)

"La mulți ani, România! La mulți ani, românilor de pretutindeni!!! Vă doresc tuturor să fiți fericiți, mai îngăduitori, mai buni, mai uniți. Am avut privilegiul să fiu antrenor la echipa națională, iar atunci când se intona imnul național, înainte de începerea meciurilor, trăiam niște momente și sentimente unice, greu de descris în cuvinte. Doamne, ai grijă de români!!!"

CRISTIAN CIOCAN

- boxer profesionist, deținător al titlurilor German International Heavyweight și WBO European Heavyweight:

"Îmi iubesc țara mai mult decât pot exprima în cuvinte. Când urc în ring cu tricolorul pe umeri și îmi aud imnul răsunând în sală, mă simt atât de puternic și mândru de țara și oamenii mei! Dragi români, de 1 Decembrie vă doresc multă iubire în suflet, sănătate, putere și unitate! La mulți ani, români de pretutindeni! La mulți ani, România!"

GABRIELA RUSE

- tenismenă, locul 85 WTA, câștigătoare a Hamburg European Open, a mai multor turnee ITF și componentă a echipei de Fed Cup a României

"Chiar dacă m-a prins de multe ori departe de țară, Ziua Națională a avut mereu o semnificație aparte și mi-a adus emoții puternice în suflet. Mă gândesc cu drag și la momentele unice de care noi sportivii avem parte, atunci când ni se intonează imnul și concurăm cu tricolorul pe piept. La mulți ani România, la mulți ani tuturor românilor!"

RĂZVAN BURLEANU

- președintele Federației Române de Fotbal, membru în Consiliul FIFA și în Comitetul Executiv al UEFA

"1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor românilor, indiferent unde ne-am afla. Chiar dacă ne este bine sau ne este greu, este o zi în care ar trebui să reflectăm asupra a ceea ce înseamnă a fi împreună! Imnul național al României intonat pe un stadion de fotbal de către fiecare jucător, antrenor și suporter reprezintă o experiență unică în viață, un sentiment de unitate națională, o stare de spirit că putem fi mai buni, fiecare dintre noi și toți împreună în acel moment. Emoția produsă de imnul național arată dragostea, atașamentul și angajamentul fiecăruia dintre noi pentru tot ce înseamnă istoria, prezentul și viitorul nostru ca țară.

Imnul național înseamnă totodată și o invitație pentru fiecare dintre noi, de a fi mai buni, mai înțelegători, mai muncitori și de a ne ridica noi înșine la nivelul așteptărilor pe care le avem. România pe care ne-o dorim începe cu noi, cu fiecare dintre noi, zi de zi, clipă de clipă! La mulți ani împreună, dragi români! Hai, România! La Mulți Ani, România!!!"

 

Sursa foto - MAE

Modifică setările cookies