Max Verstappen Formula 1 Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei Sporturi

FOTO Nimic nou sub soare! Max Verstappen, câștigător în Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei! A plecat de pe șase + Cum arată podiumul 

În acest weekend s-a desfășurat Marele Premiu de Formula 1 din Belgia. 

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Iulie 2023, 18:16
Data actualizarii: Duminica 30 Iulie 2023, 18:17

Max Verstappen a plecat de pe poziția a șasea după penalizarea primită în urma schimbării cutiei de viteze, însă a reușit să obțină a opta victorie consecutivă, recuperând spectaculos pozițiile până a ajuns pe primul loc, în turul al 17-lea. Charles Leclerc a plecat din pole-position, însă a încheiat cursa pe locul al treilea, rezistând atacurilor lui Lewis Hamilton. 

Pe locul al doilea, în spatele lui Max Verstappen s-a poziționat coechipierul său, Sergio Perez, care a trecut fără probleme de pilotul monegasc încă din primul tur. Astfel, Red Bull a obținut primul rezultat perfect de la Grand Prix-ul din Miami, care s-a desfășurat în luna mai. 

Ocupantul locului secund de la proba de sprint, Oscar Piastri, a fost nevoit să abandoneze după o coliziune în primul viraj cu Carlos Sainz, care a abandonat și el cursa, deși se afla pe poziția a cincea la start. În clasamentul piloților, Max Verstappen are un avantaj de 125 de puncte față de Perez. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!