OFICIAL Ricciardo revine în Formula 1! Un pilot a fost dat afară după 10 curse

Formula 1 Alpha Tauri Daniel Ricciardo Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Iulie 2023, 19:06
Data actualizarii: Marti 11 Iulie 2023, 19:12

Pilotul australian Daniel Ricciardo (34 de ani) se întoarce pe grila de start a Formulei 1 la jumătatea sezonului.

Ricciardo îl va înlocui la bordul monopostului AlphaTauri pe olandezul Nyck de Vries (28 de ani), care nu a reușit să obțină niciun punct în actuala stagiune.

Ricciardo, în locul lui Nyck de Vries la AlphaTauri

Aceste zvonuri s-au intensificat în ultima perioadă, dar marți a fost făcut anunțul oficial. Daniel Ricciardo va debuta în acest sezon la Marele Premiu al Ungariei, programat pe 23 iulie. Australianul a mai câștigat în trecut această cursă, în 2014.

Șeful echipei AlphaTauri, Franz Tost, este încântat de această mutare: "Sunt foarte încântat că Daniel se întoarce în echipa noastră", a spus Tost, citat de F1.

Daniel Ricciardo s-a despărțit de McLaren la finalul sezonului precedent. În acest sezon a fost pilot de rezervă pentru Red Bull Racing, iar acum este trimis să piloteze pentru echipa secundă a gigantului austriac.

 

Schimbări masive la AlphaTauri

Scuderia AlphaTauri se va schimba complet după acest sezon. Echipa va avea alt nume în sezonul 2024. De asemenea, pilotul Yuki Tsunoda (23 de ani) are șanse minime să fie păstrat pentru următorul sezon.

Tsunoda a obținut două puncte în acest sezon, în timp ce De Vries nu a punctat deloc. Doar Logan Sargeant (22 de ani / Williams) mai are zero puncte în clasament. AlphaTauri este ultima clasată în ierarhia constructorilor, cu 2 puncte. Alfa Romeo este prima echipă aflată deasupra lor, cu 9 puncte.

Scuderia AlphaTauri a apărut în 2020, când Scuderia Toro Rosso a fost rebranduită. Aceasta a fost mereu echipa secundă a celor de la Red Bull Racing, care a avut drept obiectiv să pregătească tinerii piloți ai academiei pentru Formula 1. Numai că AlphaTauri a devenit ușor independentă în ultima perioadă, chiar a dezvoltat piese separat de Red Bull Racing.

Conducerea a decis să oprească acest lucru, din cauza rezultatelor modeste. Echipa secundă trebuie acum să revină la vechiul sistem de lucru și să preia majoritatea componentelor de la Red Bull Racing.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!