Jonas Vingegaard Ciclism Tadej Pogacar Turul Frantei Sporturi

Jonas Vingegaard, câștigător în Turul Franței pentru al doilea an consecutiv 

Turul Franței s-a încheiat duminică, 23 iulie, iar numele câștigătorului nu este deloc surprinzător. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Iulie 2023, 08:24
Data actualizarii: Luni 24 Iulie 2023, 08:24

Ciclistul danez Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) a câştigat duminică Turul Franţei pentru al doilea an consecutiv, după ultima etapă, a 21-a, desfăşurată între Saint-Quentin-en-Yvelines şi Paris Champs-Elysees, pe distanţa de 115,5 km.

La fel ca anul trecut, liderul echipei Jumbo-Visma, în vârstă de 26 de ani, a fost urmat de slovenul Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), la mare distanţă, 7 minute şi 29 secunde, un avans atât de important nemaifiind înregistrat din anul 2014, notează AFP. Britanicul Adam Yates (UAE Team Emirates) a completat podiumul.

Ultima etapă s-a încheiat cu victoria belgianului Jordi Meeus (Bora-Hansgrohe), cronometrat în 2 h 56 min 13 sec. Pe locurile următoare s-au clasat belgianul Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) şi olandezul Dylan Groenewegen (Team Jayco - AlUla). Vingegaard a fost pe locul 113, în această etapă, la 2:12 de Meeus, pentru care a fost cel mai mare succes al carierei.

La general, Jonas Vingegaard, cu timpul total de 82 h 05:42, a fost urmat de Tadej Pogacar la 7:29 şi de Adam Yates la 10:56.

Vingegaard, care a făcut diferenţa în Alpi la începutul săptămânii, şi-a putut savura triumful la tradiţionala paradă de la ultima etapă.

Duminică dimineaţă, el a anunţat că va concura în acest an şi în La Vuelta, pentru a încerca dubla Turul Franţei/Turul Spaniei, ce a fost reuşită ultima dată de Christopher Froome în 2017.

AGERPRES

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!