Aleix Espargaro Aprilia Moto GP Sporturi

FOTO Aleix Espargaro şi Aprilia au obţinut primele victorii la MotoGP

Pilotul spaniol Aleix Espargaro şi echipa lui, Aprilia, au obţinut, duminică, primele lor succese în Campionatul Mondial de MotoGP, în a treia etapă a sezonului, care a avut loc în Argentina.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Aprilie 2022, 23:33
Data actualizarii: Duminica 03 Aprilie 2022, 23:39

La 32 de ani, Espargaro a reuşit primul suuces în MotoGP la cursa cu numărul 200 din carieră. Spaniolul a plecat din pole-position şi a avut o luptă intensă cu Jorge Martin de la Pramac Racing Ducati, care s-a soldat şi cu un succes istoric pentru Aprilia la categoria regină a motociclismului viteză.

Podiumul de la Autodromo Termas de Río Hondo a fost unul sută la sută spaniol, cu Jorge Martin, pe locul 2 şi Alex Rins (Suzuki), pe locul 3.

Tot un spaniol, Joan Mir (Suzuki), s-a clasat pe locul 4, înaintea italianul Francesco Bagnaia (Ducati), care a trecut linia de sosire al cincilea.

Noul lider al clasamentului general este Espargaro, cu 45 de puncte, el fiind urmat de sud-africanul Brad Binder (KTM), cu 38 de puncte, de fostul ocupant al locului I, italianul Enea Bastianini (Gresini Ducati), şi de Rins, ambii cu câte 36 de puncte.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Americilor, va avea loc la 10 aprilie, la Austin.

Modifică setările cookies