fc barcelona la liga Xavi Hernandez Spania Xavi

Xavi atrage atenția după remontada: ”A fost ceva brutal”

Barcelona s-a impus sâmbătă seara, scor 3-2, împotriva lui Celta Vigo într-un meci din etapa a șasea din La Liga.
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 23 Septembrie 2023, 23:15
Data actualizarii: Sambata 23 Septembrie 2023, 23:14

Suporterii catalani au fost martorii unui meci de infarct pe Estadio Olimpico. După o primă repriză nefastă, și un debut de parte secundă dezamăgitor, elevii lui Xavi s-au văzut conduși cu scorul de 0-2 în minutul 76.

Perechea Joao-Joao a reprezentat asul din mâneca lui Xavi. Pe rând, întâi Joao Felix, iar apoi Joao Cancelo, l-au servit în două rânduri pe Lewandowski, polonezul reușind dubla în doar 4 minute, în minutele 85 și 89. Celta Vigo a plecat cu mâna goală din Catalunia, după ce Joao Cancelo a înscris golul victoriei în minutul 89.

”A fost o victorie datorată credinței”

Xavi nu a apărut în fața camerelor optimist în totalitate și a atras atenția asupra greșelilor elevilor săi, precum și a ce ar fi însemnat un eșec în urma reînnoirii contractului: ”A fost o revenire spectaculoasă. Am crezut până la sfârșit. Am jucat cu credință și curaj. Reînnoirea mea ar fi fost foarte afectată cu un 0-2, din cauza punctelor. Sunt echipe foarte puternice, precum Girona, Madrid, iar astăzi a fost o victorie a credinței. Nu este o zi în care să scoți pieptul afară. Ne-am dezorganizat și circulația nu a mai fost ca în ultimele meciuri. Dar echipa a dat dovadă de curaj și a fost o revenire brutală, de credință. Când nu joci bine, trebuie să scoți aceste lucruri. Ne-am asumat din ce în ce mai multe riscuri, mai ales după 0-2. Am rămas doar cu doi fundași centrali, cu interi pe post de pivoți și cu aripi pe post de mijlocași... Am crezut că trebuie să fiu intervenționist. Am jucat cu o apărare în trei și chiar am ajuns să avem o apărare în doi, cu Balde jucând în față a trebuit să ne asumăm riscuri și ne-a ieșit foarte bine. Gavi poate juca peste tot, pe cele patru posturi de mijlocaș. Dacă trebuie să personalizez revenirea în cineva, acela este Gavi, dar toată lumea a avut încredere. 0-2 a fost o lovitură și, în mod normal, Barça nu a depășit acest lucru, dar astăzi am dat dovadă de o credință neobișnuită și de un mare caracter de învingător” a transmis tehnicianul spaniol potrivit sport.es

Barcelona se află la al treilea succes consecutiv și are un golaveraj de 13-2. În ultimele trei meciuri, catalanii au învins-o pe Betis Sevilla în campionat, scor 5-0, pe Antwerp în Liga Campionilor în aceeași manieră, și acum pe Celta Vigo, scor 3-2(0-2).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!