Spania

Reactia UEFA dupa acuzatiile de musamalizare a cazului Sergio Ramos! "WADA a confirmat ca totul a fost rezolvat corect" Cum se apara forul european

Sergio Ramos ar fi picat doua teste anti-doping, iar UEFA ar fi musamalizat totul. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 24 Noiembrie 2018, 08:23
Data actualizarii: Sambata 24 Noiembrie 2018, 08:28

UEFA a reactionat dupa informatiile potrivit carora ar fi musamalizat un caz de dopaj al capitanului celor de la Real Madrid, Sergio Ramos. 

"Toate controalele anti-doping ale UEFA sunt realizate in acord total cu Codul Agentiei Mondiale Anti-Doping (WADA). 

UEFA a informat atat WADA cat si FIFA despre acest gen de cazuri, potrivit cerintelor codului WADA si a oferit toate informatiile detaliate, rapoartele expertilor si dovezile in timpul cercetarii acestor cazuri", au transmis oficialii forului european. 

Mai mult, UEFA crede ca "trebuie subliniat" ca atat WADA, cat si FIFA au dreptul de a face apel oricarei decizii luate de UEFA in ceea ce priveste controalele anti-doping la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. 

Niciunul dintre cele doua organisme nu a facut un astfel de demers. Mai mult, "WADA a confirmat oficial ca totul a fost rezolvat corect de UEFA si in acord cu Codul", dupa cum a declarat purtatorul de cuvant al forului european. 

Cotidianul german Der Spiegel a pus mana pe multe documente hackuite de la UEFA, iar intre ele se scrie despre un test antidoping picat de Sergio Ramos de doua ori inaintea finalei Champions League din 2017! Oficialii UEFA ar fi musamalizat cazul, desi au fost alertati de situatia capitanului de la Real Madrid.

In 2017, Real Madrid a invins Juventus cu 4-1 in finala Champions League de la Cardiff. Aceleasi dezvaluiri anunta ca Ramos a mai picat un test la un meci de campionat din luna aprilie 2017. 

Conform raportului, Ramos a fost depistat pozitiv cu Dexametazon, o substanta ce poate fi folosita cu conditia ca UEFA sa fie anuntata din timp. Acest lucru nu s-a intamplat.

CITESTE SI

Modifică setările cookies