Hansi Flick i-a decis viitorul lui Joao Felix! Ce se va întâmpla cu portughezul de sezonul viitor

Hansi Flick Atletico Madrid Barcelona Joao Felix Spania Joao Felix / Foto: Getty Images
Ionuț Stoica
Data publicarii: Sambata 01 Iunie 2024, 21:02
Data actualizarii: Sambata 01 Iunie 2024, 21:01

Hansi Flick, noul antrenor al Barcelonei, dorește să îl păstreze pe Joao Felix pentru încă un sezon, în ciuda performanțelor mixte din sezonul trecut.

Hansi Flick și-a exprimat susținerea pentru Felix în cadrul întâlnirilor inițiale cu clubul. Antrenorul vede un mare potențial în atacant și crede că acesta poate contribui semnificativ la echipă dacă este gestionat și folosit corect, scrie portarul spaniol MARCA.

Performanțele lui Joao Felix

Joao Felix a avut un sezon plin de suișuri și coborâșuri, ceea ce l-a determinat pe fostul antrenor, Xavi, să ia în considerare neprelungirea împrumutului său. Cu toate acestea, Flick vede calitatea lui Felix și consideră că statisticile nu reflectă pe deplin capacitățile sale. Felix a jucat 44 de meciuri și a marcat 10 goluri. Flick este încrezător că, în condițiile potrivite și cu sprijinul necesar, Felix își poate îmbunătăți performanțele și poate contribui și mai mult la echipă.

  • Joao Felix

Problemele economice

Barcelona se confruntă cu constrângeri economice semnificative și nu își poate permite să-l cumpere pe Felix de la Atlético Madrid, clubul său "mamă". Cota mare de piață a portughezului face ca un transfer permanent să fie nefezabil. În schimb, Barcelona intenționează să negocieze un al doilea împrumut. Salariul lui Felix, care reprezintă patru milioane de euro din bugetul salarial al clubului, este considerat gestionabil în cadrul limitărilor "Fair Play-ului Financiar".

Potrivit sursei citate, Deco, directorul sportiv al clubului catalan și Hansi Flick vor continua discuțiile cu Atlético Madrid pentru a explora posibilitatea prelungirii împrumutului lui Felix. Între timp, situația lui Joao Cancelo pare mai simplă, clubul pare să fie de acord cu reînnoirea împrumutului său, în ciuda ezitărilor anterioare ale lui Xavi. Clubul crede că subperformanța lui Cancelo s-a datorat jocului în afara poziției și lipsei de sprijin defensiv, probleme care pot fi rezolvate.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!