Edi Iordănescu a trimis un ”spion” la viitoarea adversară a României de la EURO 2024: ”M-a rugat să îl ajut!”

EURO 2024 edi iordanescu Romania Nationala Edi Iordănescu, pe stadionul Giulești / Foto - Gabriel Chirea
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 01 Iunie 2024, 20:09
Data actualizarii: Sambata 01 Iunie 2024, 20:09

România va debuta împotriva Ucrainei la EURO 2024, competiție ce va putea fi urmărită în direct la PRO TV, Pro Arena și VOYO în perioada 14 iunie - 14 iulie. 

Echipa națională a României face parte din grupa E la turneul final, în care se mai află Ucraina, Slovacia și Belgia. Edi Iordănescu a anunțat deja lotul preliminar și pune la punct ultimele detalii înainte de Campionatul European.

Edi Iordănescu l-a trimis pe Ionuț Badea la meciurile Ucrainei

  • România are programate două meciuri de pregătire înainte de EURO 2024, cu Bulgaria (4 iunie) și cu Liechtenstein (7 iunie).

Edi Iordănescu l-a rugat pe Ionuț Badea să meargă să urmărească cele două meciuri amicale pe care Ucraina le va disputa, înainte de EURO 2024, cu Germania și cu Polonia. Astfel, selecționerul României poate afla o a doua opinie despre viitoarea adversară a ”Tricolorilor” înainte de turneul final.

Ionuț Badea are experiență la echipa națională întrucât a fost secundul lui Christoph Daum, dar și al lui Anghel Iordănescu.

Prima adversară a României de la EURO 2024 are programate trei partide de pregătire în luna iunie, cu Germania (3 iunie), cu Polonia (7 iunie) și cu Republica Moldova (11 iunie).

Am avut o discuție telefonică în urmă cu câteva săptămâni cu Edi Iordănescu în care m-a rugat să îl ajut, dacă pot să fac acest lucru pentru el, pentru echipa națională. Chiar dacă ar fi fost un răspuns negativ din partea mea, respectul lui pentru mine, cum spune el, nu ar fi fost diminuat.

Ideea era să îl ajut, să văd Ucraina în cele două amicale cu Germania și cu Polonia înainte de EURO pentru a avea un alt punct de vedere, analitic vorbind, sau o confirmare a ceea ce el deja a observat.

Am avut o discuție cu el ieri și am stabilit așa niște repere. Sper să ajute ceea ce o să fac pentru Edi Iordănescu și, implicit, pentru echipa națională și să reușim, indiferent de ce se va pregăti până la urmă, pentru că există o dinamică, jucătorii să găsească motivația necesară pentru a face lucruri bune la EURO”, a spus Ionuț Badea la Digi Sport.

Programul României în grupa E de la EURO 2024

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (Munchen)

  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)

  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)

Meciurile de la EURO 2024 vor fi transmise ÎN DIRECT de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!