Imnul lui Dinamo, folosit ilegal pe post de imn politic in Republica Moldova

Autor: Sport.ro
Miercuri 12 Noiembrie 2008, 21:33
Imnul lui Dinamo, folosit ilegal pe post de imn politic in Republica Moldova
"Cainii" au devenit "democrati" dupa ce Organizatia de Tineret  al Democratilor din Republica Moldova l-au cantat cu foc la ultimul congres, dar dinamovistii striga indignati: Este un act de plagiere grosolan...

Oficialii politici democrati din Republica Moldova ar fi folosit imnul cantat pentru Dinamo de Mircea Rusu Band, "Caini pana la moarte" schimband doar cuvintele "caini" cu "democrati" la ultimul congres al partidului politic. Mai mult, piesa cantata de tinerii democrati moldoveni a ajuns deja sa fie difuzata pe internet.

Clubul Dinamo, prin vocea presedintelui Nicolae Badea, anunta conflictul politico-sportiv se va judeca in instanta: "Este un act de plagiere grosolan si nu inteleg motivele acestei organizatii. Dinamo Bucuresti detine drepturile de autor asupra acestei piese, care sunt inregistrate oficial atat in tara, cat si peste hotarele ei. Deja ne-am adresat instantei pentru a clarifica situatia".

"Am cantat piesa la un congres, atata tot. A cui a fost ideea? Nu mai tin minte. Probabil ca in randurile noastre sunt mai multi fani ai echipei Dinamo", incearca sa linisteasca furia dinamovista Victor Zubcu, preÅŸedintele Tineretului Democrat din Republica Moldova. Si anunta ca imnul lui Dinamo nu va inlocui imnul oficial al organizatiei politice, "Oda Bucuriei" de Beethoven:)

 

Procesul Colectiv, zi decisivă. Piedone vrea altă încadrare juridică și pedeapsă mai mică
BRAT
Modifică setările cookies