Penibiliga 1. Mihai Mironica scrie despre erorile uriase de arbitraj care au transformat-o pe Steaua in liderul detasat al Ligii I

Mihai Mironica Steaua Opinii
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 02 Octombrie 2016, 23:03
Data actualizarii: Duminica 02 Octombrie 2016, 23:39

Spectacolul dezgustator din Liga 1 a continuat cu o noua victorie facuta cadou echipei care alearga singura, dar care, fara arbitri si echipele prietene, n-ar reusi sa fie pe locul intai.

Daca Hategan nu transforma infrangerea cu Voluntari intr-o victorie, daca brigada lui Petrescu nu inventa un penalty, Steaua era la egalitate de puncte cu Craiova si nu la sase puncte in fata acesteia. Spun la sase puncte doar in fata Craiovei deoarece cealalta echipa aflata la sase puncte de primul loc nu conteaza, e doar pajul liderului. Asa se scrie istoria, nimeni nu va mai sti peste un timp cum s-a facut aceasta distanta de sase puncte. Si asa s-a pus o caramida foarte solida la gloria unor Steaua si Dinamo de-a lungul deceniilor. Dinamo a ramas de caruta, nu mai are bani si influenta, a ramas Steaua din inima adevaratului sef al arbitrilor.

Reghe si Tamas au ironizat potentialul adversarului inainte de acest meci, dar s-a vazut ca e usor din gura. Din gura celor pomeniti si din gura lui Petrescu, inventatorul unui penalty decisiv. Fara acel ajutor, Steaua nu avea nicio tangenta cu victoria. Reghe a defilat din nou cu penibila sa linie de atac, pe bulevardul Tamas s-a marcat frumos gol al Craiovei. Becali a promis inainte de meci cate doua mii de euro la victorie, ramane sa vedem cine ii va incasa.

Craiova a impresionat prin atitudinea romantica, jucand mai ofensiv ca profil al jucatorilor si chiar ca ocazii de gol decat Steaua pe terenul acesteia. Vatajelu a confirmat ca este cel mai bun fundas stanga roman, dar a confirmat si ca suntem suciti rau la minte: noi la nationala crestem jucatori, nu ii folosim pe cei mai buni. Piturca il chema in nationala pe Vatajelu cand era prea crud si nu merita, acum, cand este cel mai bun, nu are loc intre primii trei-patru fundasi stanga chemati de Daum. Dar Craiova a venit sa ia cu asalt Steaua cu un lot subtire numeric. Cand bagi un copil de 16 ani intr-un astfel de meci, iti cam bati joc de o lupta in care incerci sa detronezi dictatorul campionatului.

Steaua aceasta este liderul cu cea mai penibila linie de atac din istorie. Tanase s-a accidentat cum o facea pe cand era la Viitorul si devenea indisponibil inaintea meciului cu Steaua incercand sa se lege la sireturi. Despre Man spune totul inlocuirea lui dupa ce fusese introdus pe parcursul meciului pe teren. Iar Golubovici e deja de basm. Este singurul atacant din istoria fotbalului care nu face altceva decat sa respinga la cornerele adversarului de la coltul scurt. Adevaratul varf al Stelei a fost de fapt Campul National de cartofi care a deviat acea minge in mana lui Acka. Si sigur, pasatori decisivi pentru Campul National de cartofi au fost centralul si asistentul sub ochii caruia s-a petrecut hentul clar in afara careului.

Sa ai toti banii din lumea fotbalului romanesc. Sa-ti cumpere taticul toate jucariile. Sa te imbufnezi chiar cand vrea sa ti-l aduca pe Keseru, un varf la care toata Liga 1 la un loc, daca s-ar uni, n-ar avea acces. Si totusi, atitudinea-ti aroganta sa fie sustinuta doar de arbitri, chiar si de cel mai de soi, care intr-un fel arbitreaza in strainatate si altfel in cloaca noastra nationala. Asta inseamna sa fii un lider mic dar detasat al campionatului.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!