Olimpiada 2012 Tras cu arcul JO 2012

VIDEO Englezii se pregatesc de 500 de ani pentru sportul asta! Atentie, se trage in BOSS! Azi aflam despre trasul cu arcul!

Mai sunt 130 de zile pana la startul Jocurilor Olimpice de la Londra.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Martie 2012, 15:21
Data actualizarii: Luni 19 Martie 2012, 15:51

Ne pregatim de evenimentul anului, Jocurile Olimpice de la Londra 2012! Trasul cu arcul este una din probele care va umple arena Lord's Cricket Ground anul acesta. Englezii fac asta din anii 1500, cand mii de oameni veneau sa vada intrecerile cavalerilor britanici.

Acum e un sport practicat in 140 de tari de mii de oameni. Regulile sunt simple. Cine trage cel mai aproape de centrul tintei de la 70 de metri distanta castiga. "Boss" e denumirea in jargon a tintei, care in unele cazuri are si o figura pe ea. Vor fi intreceri la femei si la barbati. Park Sung Hyun din Correa de Sud e detinatoarea recordului mondial la femei si favorita principala la aur, in timp ce britanicul Tom Barber e favoritul la masculin.

PREZENTAREA OFICIALA:


La Olimpiada nu va participa si americanul Mark West, omul care a intrat in Cartea Recordurilor pentru trasul cu arcul. Acesta a reusit sa sparga 11 baloane dintr-o singura lovitura in 2004, in fata a 30.000 de oameni. VIDEO

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!