Dan Petrescu Adrian Mutu Nationala Dan Petrescu

Un fost antrenor de la FCSB regretă refuzul lui Petrescu și interesul pentru Mutu de la echipa națională: ”Poate ajunge antrenor mare, dar la națională trebuie să te califici”

FRF caută selecționer.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 30 Decembrie 2021, 16:47
Data actualizarii: Joi 30 Decembrie 2021, 16:49

După ce Mirel Rădoi a renunțat la postul de tehncian al echipei naționale, FRF s-a orientat către o serie de antrenori cu nume din anturajul sportului românesc. Primii doi, Răzvan Lucrescu și Gheorghe Hagi, au refuzat pe loc naționala.

Al treilea, Dan Petrescu, a ținut o țară în suspans timp de mai bine de o săptămână, după care, fără ca acesta să ofere unb răspuns public, a refuzat FRF. Mai apoi, s-a întocmit o listă, iar variantele de selecționer au cuprind două extremități.

Adrian Mutu, Adrian Ursea, Ladisau Boloni, Liviu Ciobotariu, Edward Iordănescu și Victor Pițurcă sunt pe lista FRF. Primul pare însă în pole-posițion, datorită relației excelente pe care o are cu Răzvan Burleanu, după ce a pregătit și naționala U21.

Dinu Todoran, fost antrenor la FCSB, a vorbit despre șansele ca Adrian Mutu să devină selecționer, dar și despre refuzul lui Dan Petrescu.

”Îmi pare rău pentru Dan Petrescu pentru că nu s-a dus la echipa națională, este un antrenor foarte bun. Eu știu că Dan Petrescu își dorea foarte mult să antreneze echipa națională. Mă gândesc că CFR are un proiect pe termen lung, probabil vor să ajungă în Champions League, dar echipa națională este vârful antrenoratului.

Cu Adi Mutu am fost la Licența Pro. A fost un mare jucător, de ce să nu fie și un mare antrenor? Din punctul meu de vedere este o soluție bună, dar obiectivul la echipa națională trebuie să fie calificarea la un turneu final", a spus Todoran, pentru Digi Sport.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!