Replica lui Edi Iordănescu după ce Nicolae Dică l-a propus pe Andrea Compagno la națională: „Avem talentul ăsta!”

edi ioradanescu Andrea Compagno Echipa Nationala Nicolae Dica Nationala Edi Iordănescu
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 29 Octombrie 2022, 23:27
Data actualizarii: Sambata 29 Octombrie 2022, 23:30

Edi Iordănescu l-a taxat pe Nicolae Dică, după ce antrenorul vicecampioanei a spus că italianul Compagno „ar fi o soluție pentru națională”.

Iordănescu jr. nu crede că atacantul italian e o soluție pentru naționala țării noastre și a anunțat că echipa sa își va canaliza eforturile pentru a convoca la prima reprezentativă a României jucătorii care îndeplinesc condițiile.

„Avem talentul ăsta să ne ambalăm rapid, să ne entuziasmăm, după care și mai rapid să ne dezumflăm. Să ne uităm puțin în trecut, acum mai puțin de 3 ani el era în Liga 2 în România. Eu m-am uitat și pe istoricul lui înainte să vină în România și cred că în momentul de față focusul nostru trebuie să rămână pe jucătorii care sunt eligibili pentru echipa națională.

Mai mult ca să devii eligibil, cum a fost cazul Camora, înseamnă să îndeplinești niște condiții, să joci aici 5 ani, să ai continuitate ca să poți să-ți iei cetățenia. Am avut o discuție mai complexă cu conducerea federației pe această temă și mi-am spus punctul de vedere.

Nu resping treaba asta cu naturalizarea, dar nici nu mă hazardez sau entuziasmez când apare un străin. Trebuie să fim siguri, dacă ajungem să discutăm despre o astfel de situație, că acel jucător poate ajuta realmente echipa națională, ca acel jucător să fi avut continuitate, să aibă exprimare constant bună. Nu vorbesc de Compagno aici, vorbesc general”, a spus Edi Iordănescu, potrivit Fanatik.

Ce a spus Nicolae Dică despre Andrea Compagno

„Ar fi o soluție pentru echipa națională. La cât e de profesionist ar ajuta foarte mult. Este un jucător străin care s-a dus la Craiova și cei de acolo l-au pus căpitan după o lună. Compagno este un transfer inspirat.

Este un jucător profesionist cum nu prea am văzut în ultimii ani, cei tineri ar trebui să învețe de la el. În ziua meciului nu vorbește cu absolut nimeni, este concentrat numai la ce are de făcut pe teren. Își face încălzirea la vestiar ca un profesionist adevărat. Tot ce îi ceri încearcă să facă pe teren. S-a integrat foarte bine, a fost primit cu brațele deschise.

M-a impresionat golul din meciul cu Anderlecht. Dacă analizăm faza, este în partea stângă de teren, redublează și de acolo face un sprint de 70 de metri în diagonală ca să atace colțul scurt și reușește să marcheze. Cred că va depăși 20 de goluri în acest sezon dacă va fi sănătos”, a spus Dică.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!