Echipa Nationala edi iordanescu Gabriel Oprea Marian Condescu Pandurii Targu Jiu Fotbal intern

FOTO Nu a fost susținut de americani, ci doar de Gabriel Oprea! Dovada că Edi Iordănescu a fost numit politic 

Marian Condescu, fostul președinte al clubului Pandurii Târgu Jiu, afirmă că Edi Iordănescu a fost numit politic. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 16:42
Data actualizarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 16:52

Edi Iordănescu este noul antrenor al echipei naționale, după ce negocierile cu Ladislau Boloni s-au împotmolit din cauza obiectivului intermediar impus de FRF, acela de a obține primele două locuri în grupa din Liga Națiunilor, din care mai fac parte Bosnia, Finalanda și Muntenegru. 

La prima conferință de presă oficială, antrenorul a fost întrebat dacă a fost numit politic, iar cu un zâmbet larg pe buze a răspuns: „Eu, susținut politic? Daaa, am fost susținut de americani.

E bine că ați deschis acest subiect pentru a-l închide. Sunt activ în fotbal de vreo 12 ani și puterea politică s-a schimbat de multe ori. Nu cred că cineva a făcut o pasiune pentru mine. O asemenea acuzație îmi aduce un afront important. În fotbal nu poți să păcălești”, a declarat Edi Iodănescu la prezentarea oficială. 

Condescu: „Ați 'ordonat' instalarea de antrenor principal a lui Edward Iordănescu”

Doar că Marian Condescu făcut publică o scrisoare din anul 2014, unde se arată că Gabriel Oprea, atunci ministru de interne, a comandat numirea lui Edi Iordănescu ca antrenor principal la Pandurii Târgu Jiu.  

„În toamna anului 2014, având funcția oficială de ministru de interne, ați invitat la o discuție la București pe Primarul Municipiului Târgu Jiu, Președintele Consiliului Județean Gorj și directorul General al Complexului Energetic Oltenia, în calitatea pe care o aveau de reprezentanți în AGA a Pandurii Lignitul Târgu Jiu și ați 'ordonat' instalarea ca antrenor principal a domnului Iordănescu Edward Marius care să îl înlocuiască pe Petre Grigoraș, fiindcă echipa de fotbal nu mai avea rezultate ca pe timpul lui Condescu. 

Începând cu ianuarie 2015 și pentru prima dată în Liga 1, apare ca antrenor la Pandurii domnul Iordănescu Edward Marius, doleanța dumneavoastră fiind îndeplintă. Obiectivul trasat fiind salvarea de la retrogradare”, a transmis Condescu, în scrisoarea adresată lui Gabriel Oprea, conform gsp

Salarii uriașe pentru Iordănescu Jr. și Narcis Răducan

De altel, fostul președinte al celor de la Pandurii Târgu Jiu susține că antrenorul ar fi încasat un salariu lunar de 17.429 euro între 1 ianuarie 2015 - 30 iunie 2016, iar Narcis Răducan, adus la insistențele lui Edi Iordănescu, ar fi fost remunerat cu 32.060 de euro lunar, în perioada iunie 2015-octombrie 2016. Din cauza acestor salarii, Marian Condescu afirmă că clubul riscă să intre în faliment.

„Clubul are resursele financiare prezente și viitoare de a-și achita datoriile către creditori, dar contestațiile făcute la ANAF și cererile de faliment ale domnilor Narcis Răducan (ce revendică suma de 450.000 lei, suma de de fapt a fost anulată de instanță) și Edward Iordănescu (ce revendică o datorie de 11.500 de euro, respectiv 0.05% din ce a câștigat) au oprit plățile către ceilalți creditori”, a precizat Marian Condescu. 

Cu toate acestea, afirmațiile fostului președinte de la Pandurii Târgu Jiu nu-i pot șterge lui Edi Iordănescu performanțele de la clubul gorjean. Încă din primul sezon, cu actualul selecționer la cârmă, Pandurii a încheiat pe locul 3 campionatul regulat, la 4 puncte în spatele Astrei, calificându-se în playoff. Iar în a doua parte a sezonului, echipa și-a menținut poziția, a încheiat pe podium, și a bifat calificarea în preliminariile Europa League. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!