David Popovici a mai stabilit un record. Înotătorul român a câștigat cursa de 100 m la Sette Colli

david popovici 100 m liber Sette Colli Natație
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 24 Iunie 2023, 22:21
Data actualizarii: Sambata 24 Iunie 2023, 22:26

David Popovici a câştigat sâmbătă medalia de aur în cursa de 100 m liber, la Internaţionalele de Nataţie ale Italiei, Sette Colli.

În concursul desfăşurat la Foro Italico, David Popovici s-a impus cu timpul de 48:10 secunde, record al competiţiei, fiind urmat în clasament de italianul Alessandri Miressi (cu timpul  de 48:27 secunde) şi de britanicul Matthew Richards (48:28 secunde).

Cine este idolul lui Popovici din afara înotului
 

Dacă idolii copilăriei sale au fost legendarii înotători Michael Phelps și Ian Thorpe, David Popovici a început de curând să aprecieze foarte mult un alt mare sportiv. Acesta este kenyanul Eliud Kipchoge (38 de ani), considerat de mulți cel mai valoros maratonist din istorie, campion olimpic în 2016 și 2020 și cu patru din cei mai buni sașe timpi din istorie în această probă, inclusiv recordul mondial (2:01:09).

"Am fost întrebat de curând care este sportivul pe care îl apreciez cel mai mult și nu mi-a venit pe loc răspunsul. Am stat, m-am gândit mai mult, nu doar 10 secunde pentru o întrebare de interviu, și mi-am dat seama. Un sportiv pe care îl apreciez foarte tare din afara înotului este Eliud Kipchoge. 

Este un maratonist, îi admir foarte mult disciplina și stilul de viață. M-am uitat la foarte multe interviuri ale lui, mi se pare un om și un sportiv de la care foarte mulți avem de învățat. Poate nu este cel mai cunoscut, dar deține recordul mondial pentru maraton, este primul om care a terminat sub două ore într-un maraton, este un atlet extraordinar", a declarat David Popovici. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!