Universitatea Cluj, lovitură de proporții pe piața transferurilor: I-a "furat" atacantul lui Gigi Becali

Mamadou Thiam FCSB Gigi Becali Ovidiu Popescu U Cluj Superliga
Ionuț Stoica
Data publicarii: Luni 20 Mai 2024, 16:16
Data actualizarii: Luni 20 Mai 2024, 16:15
O veste importantă agită apele înainte de startul perioadei de mercato în România. 

După ce au reușit să obțină semnătura lui Ovidiu Popescu, oficialii Universității Cluj continuă să își consolideze echipa prin aducerea lui Mamadou Thiam. Potrivit informațiilor furnizate de GSP, Thiam a revenit în România și semnează cu U Cluj după un sezon petrecut în Kuweit.

Performanțele lui Thiam

Thiam, care a evoluat pentru Universitatea Cluj și în sezonul 2022/2023, a fost unul dintre cei mai eficienți atacanți din campionatul intern, unde a reușit să înscrie 11 goluri și să ofere o pasă decisivă. Aceste performanțe remarcabile i-au atras atenția lui Gigi Becali, care și-a dorit să îl transfere la FCSB. Cu toate acestea, Thiam a ales atunci să plece la Al-Arabi din Kuweit pentru 500.000 de euro.

O aventură internațională cu succes limitat

Deși a avut un început promițător, aventura lui Thiam în Kuweit nu a fost la nivelul așteptărilor. La Al-Arabi, el a marcat doar două goluri în patru meciuri, după care a fost transferat la Al-Jabalain pentru suma de 28.000 de euro.

Conform sursei citate, antrenorul clujenilor, Ioan Ovidiu Sabău, și-ar fi dorit să îl readucă pe Thiam încă din iarnă, însă mutarea nu s-a concretizat. Acum, însă, cele două părți au ajuns la un acord, iar Thiam va reveni la clubul care l-a consacrat în primul eșalon fotbalistic românesc.

Acest transfer reprezintă o mutare strategică pentru Universitatea Cluj, care își propune să își întărească atacul și să urce în clasament. Fanii echipei ardelene pot spera la performanțe remarcabile în sezonul viitor, având în vedere istoricul bun al lui Thiam în campionatul intern.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!