stadio sibiu Farul Constanta FC Hermannstadt Sibiu Superliga

GALERIE FOTO Stadionul din Sibiu a fost omologat! Când se joacă primul meci

Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat omologarea Stadionului Municipal din Sibiu, acolo unde va evolua FC Hermannstadt.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 14:07
Data actualizarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 14:05

Lucrările de modernizare la arena din parcul Sub Arini s-au finalizat, iar FC Hermannstadt este gata să revină acasă.

Stadionul din Sibiu a fost omologat

Echipa antrenată de Marius Măldărășanu pe modernul stadion din Sibiu este programat sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 19:00: FC Hermannstadt - Farul Constanța, în runda cu numărul 20 din Superliga.

În acest sezon, FC Hermannstadt a disputat meciurile de pe teren propriu la Mediaș.

"Liga Profesionistă de Fotbal a omologat stadionul Municipal din Sibiu. Noua arenă din parcul Sub Arini are o capacitate de 12.363 de locuri, dintre care 302 în sectorul VIP.

Suprafața de joc măsoară 105 metri lungime pe 68 lățime, iar gazonul este natural, ramforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație", a transmis LPF.

Detaliile stadionului modernizat din Sibiu

Arena, inaugurată în 1920 și renovată de mai multe ori, ultima dată în 2006, trece printr-un amplu proces de modernizare pentru a se încadra în standardele UEFA. Începând cu 2018, s-au demolat Peluza Nord și Tribuna 1 și s-a reabilitat Tribuna 0 și Peluza Sud, iar ulterior s-a reconstruit peluza și tribuna distruse.

Noul stadion din Sibiu va avea 12.363 de locuri, dar și o sală de atletism, o sală de box, un bar, un lounge VIP, o zonă media modernă cu două studiouri TV, cabinete medicale și multe spații tehnice. 

De asemenea, vor exista o instalație de nocturnă puternică, un sistem de sonorizare, unul de supraveghere video și o tabelă de scor electronică moderne, iar grupurile sanitare vor fi adaptate pentru persoane cu dizabilități, în toate corpurile de construcție. 

Costul lucrării este estimat la 30 de milioane de euro. Suprafața de joc este și ea modernizată, urmând să aibă 105 metri lungime și 68 lățime. Gazonul va fi natural, ramforsat sintetic, cu încălzire, degivrare, drenaj și sistem de irigație.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!