Sabau scoate artileria grea cu Dinamo: "Vom juca ofensiv ca Barca, Arsenal si Manchester!"

Autor: Sport.ro
Sambata 21 Noiembrie 2009, 18:41

Sabau a declarat ca la meciul cu Dinamo trebuie sa fie atent la cel mai in forma jucator din Stefan cel Mare, Andrei Cristea.

"Andrei Cristea este jucatorul care are cea mai mare forma si trebuie sa-i acordam atentia cuvenita. In ultimele meciuri intr-adevar a facut diferenta", a spus Sabau.

Antrenorul formatiei timisorene considera ca Alexandru Bourceanu, care este suspendat, ar fi putut contribui la jocul de luni, daca ar fi putut evolua.

"Bourceanu este jucatorul care la astfel de meciuri ar fi contat foarte mult. Este un jucator de lupta, care ii poate mobiliza si pe cei din echipa, insa a luat prea usor acel cartonas rosu, iar acum trebuie sa ne descurcam fara el. Sunt altii care vor trebui sa demonstreze ca au valoare si sa intre foarte motivati in joc", a precizat Sabau.

Sabau a mentionat ca va opta, luni, pentru un stil de joc ofensiv:

"Se vorbeste despre acest meci de doua saptamani. Eu am anuntat deja ca vom juca ofensiv, vom incerca sa facem pe plac suporterilor. Este foarte greu sa multumim pe toata lumea, insa din reactiile suporterilor am vazut ca pe multi ii intereseaza si punctele".
 
"Putine echipe reusesc sa faca si performanta si spectacol, si aici nu ma refer doar la formatiile din campionatul nostru. Cred ca doar Barcelona, Manchester sau Arsenal sunt echipe care incearca sa faca si spectacol si sa obtina si rezultate. Ne vom asuma unele riscuri, vom lasa mai multe spatii, dar speram sa inscriem mai mult decat ei. Am avut niste probleme in ceea ce priveste starea de sanatate a jucatorilor, insa de miercuri toti jucatorii sunt apti, cu exceptia lui Magera, care a venit joi, el jucand la echipa nationala".

Sabau a precizat ca meciul de luni nu trebuie sa fie considerat "o lupta":

"Sa nu uitam ca pana la uma este doar un joc, insa acesta are o alta incarcatura decat cea normala si trebuie sa avem grija sa nu alimentam aceasta ambitie pentru ca s-ar putea sa iasa asa cum nu ne dorim. Este un joc de fotbal si nu o lupta, nu e un razboi. Trebuie sa pastram o masura si un echilibru fara sa exageram".


Sabau nu crede ca dinamovistii vor fi afectati de faptul ca au jucat in ultimele zile si in Cupa Romaniei.

"Nu cred ca cei de la Dinamo vor fi influentati de faptul ca au jucat in Cupa. Poate fi un mic avantaj, pentru ca noi n-am jucat timp de doua saptamani, iar ei au jucat", a declarat antrenorul FC Timisoara.

Sabau spera ca pentru el sa fie un atu faptul ca s-a mai impus in fata echipei Dinamo, in perioada cand antrena Gloria Bistrita:

"Dinamo este o echipa buna a campionatului, cu multi jucatori care au valoare, care au trecut si pe la loturile nationale. Este un club care este obisnuit sa castige, sa fie tot timpul in fata. Sper sa fie un atu si faptul ca eu am mai invins pe Dinamo cand eram la Gloria Bistrita, insa asta nu depinde numai de mine. Depinde si de cei care vor fi in teren, care vor trebui sa evolueze cu mai mult curaj".


Referitor la faptul ca in aceasta vara s-a aflat in discutii pentru a prelua echipa Dinamo, insa in final nu a mai acceptat oferta oficialilor din Soseaua Stefan cel Mare, Sabau a spus:

"Dinamo este un episod inchis si nu as mai vrea sa vorbesc despre asta. A fost un moment nefericit din viata mea, din cariera mea de antrenor, iar in acea perioada cred ca s-a discutat prea mult. Am si eu sentimente, nu sunt din lemn, insa eu am fost crescut ca trebuie sa respect domeniul unde am intrat si totdeauna le-am purtat un respect acelor oameni, indiferent de felul in care ne-am despartit si inca am pastrat legaturi bune cu cei de la Dinamo. La fel voi face si atunci cand voi pleca de la Timisoara".

 

Salarii de 350 de lei pe zi în construcții, dar firmele nu găsesc oameni. Care este motivul
BRAT