"Riscă Universitatea Craiova să piardă la masa verde?". Mihai Rotaru, anunț despre Eugen Neagoe și Corneliu Papură

Eugen Neagoe Corneliu Papura Universitatea Craiova Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 20:35
Data actualizarii: Joi 26 Ianuarie 2023, 20:36

Universitatea Craiova are probleme la nivelul băncii tehnice, după ce noul antrenor Eugen Neagoe a intrat într-un litigiu cu fosta echipă și nu a putut fi instalat oficial.

Neagoe și-a reziliat contractul cu Universitatea Cluj și a decis să semneze cu formația din Bănie. Oficialii clubului ardelean au contestat rezilierea unilaterală, iar cazul a ajuns la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, care a oferit astăzi o amânare, pentru 2 februarie.

Mihai Rotaru: "Papură este înregistrat la FRF, nu se pune problema să pierdem la masa verde"

  • Până când CNSL nu va lua o decizie, Eugen Neagoe nu poate fi oficial antrenorul Universității Craiova. Totuși, oltenii speră să ajungă la o înțelegere cu U Cluj.

Recent, în presă a apărut informația potrivit căreia Universitatea Craiova poate pierde la masa verde următorul meci din campionat, cu FC Hermannstadt, pentru că nu și-ar fi numit un antrenor cu licență Pro în termen de 30 de zile de la despărțirea de Mirel Rădoi.

Cu toate acestea, patronul Mihai Rotaru spune că nu se pune această problemă. Universitatea Craiova a luat deja măsurile necesare și a înregistrat contractul lui Corneliu Papură la FRF, potrivit omului de afaceri.

"Papură este înregistrat la FRF de mai mult timp. Noi am numit un antrenor înainte de cele 30 de zile și l-am și înregistrat. E înregistrat cu mult înainte de meciul cu Hermannsadt. Nu se pune problema (n.r - să piardă la masa verde)", a spus Rotaru, la Digisport.

Mihai Rotaru: "Sperăm ca mâine să rezolvăm cu U Cluj. Sunt niște propuneri de despăgubire"

Sâmbătă, Universitatea Craiova va primi vizita lui FC Hermannstadt. În mod normal, Corneliu Papură ar urma să stea pe bancă, însă Mihai Rotaru speră că va putea ajunge vineri la o înțelegere cu U Cluj prin care să se încheie litigiul dintre ardeleni și Eugen Neagoe.

"Domnul Eugen Neagoe are o reziliere unilaterală cu U Cluj. U Cluj nu a fost de acord. Din păcate, regulamentele interne spun că orice act care se face între doi participanți la activitatea sportivă trebuie ratificate de către Comisii. Nu ne-am pripit, așteptăm să își termine litigiul cu U Cluj. Sperăm că poate mâine se va rezolva. Acest diferend este între U Cluj și domnul Neagoe, dar nu face bine nimănui. E un antrenor care stă pe bară, iar U Cluj nu are antrenor, domnul Sabău fiind director sportiv. Mai mult, pe toată durata litigiului, U Cluj trebuie să-l plătească pe Neagoe.

Avem un dialog cu ei mâine. Sunt și niște propuneri de despăgubiri. Sunt mai multe la un loc, deci trebuie să aleagă o soluție. Avem un dialog civilizat, e o situație care nu ajută pe nimeni. Dacă acceptă, se transformă rezilierea unilaterală în reziliere de comun acord. Se trece peste ratificare, nu se mai așteaptă următorul termen", a mai spus Rotaru.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!