Răzvan Zăvăleanu pune tunurile pe acționarii lui Dinamo: "Să plătească unul dintre ei"

Dinamo Razvan Zavaleanu Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Iunie 2023, 21:31
Data actualizarii: Vineri 23 Iunie 2023, 21:36

Promovată în Superliga României, Dinamo se află într-o situație complicată, cu doar câteva săptămâni înaintea debutului noului sezon. 

Acționarii care au preluat clubul în acest an prin Red&White Management, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, aveau speranțe mari legate de planul de reorganizare, care poate șterge o bună parte din datoriile clubului (de la opt milioane de euro la 2,4), însă verdictul s-a amânat pentru 13 iulie. 

Răzvan Zăvăleanu a vorbit despre situația de la Dinamo, declarând că ar trebui ca lucrurile să fie rezolvate cât mai repede. 

"Sunt în continuare discuții cu 3 potențiali investitori, care unst oameni serioși, cu mulți bani. Mi-aș dori să se rezolve cât mai repede. Puțin mă interesează cine investește, cum îl cheamă, eu vrea să salveze Dinamo.

Eu doar pun pe masă chestia asta, să injecteze capital în societate ca să rezolvăm problemele cât mai repede", a spus administratorul judiciar, potrivit Digi Sport

Dinamo trebuie să scape de interdicția la transferuri
 

Până la începerea noului sezon, acționarii de la Dinamo au de rezolvat și alte probleme. Una dintre ele este reprezentată de interdicția la transferuri, care nu-i permite lui Ovidiu Burcă să aducă "întăriri" în această perioadă de mercato. Pentru a scăpa de interdicție, "câinii" trebuie să achite în jur de 400.000 de euro.

"Interdicția la transferuri cred că e primordială acum. Sunt două variante de lucru, cea juridică, în care așteptăm rezolvarea spețelor aflate la TAS, dar nu avem niciun fel claritate când se vor judeca. Sau varianta financiară, în care unul dintre acționari vine cu banii, plătește, și se deblochează treaba.

Dacă am plăti din Dinamo acești bani am încălca legea insolvenței. Soluția asta e, să plătească unul dintre acționari. Din discuțiile pe care le-am avut cu acționarii ei spun că au aceste resurse, dar vor să mai aștepte să rezolve pe parte juridică. 

Niciun fel de efecte nu vor fi dacă nu se aprobă planul. Noi avem un plan aprobat, sumele de acolo sunt mari, cu noul plan s-ar scădea considerabil datoriile. Cea mai mare încercare a fost să avem primul plan aprobat, iar asta s-a întâmplat în noiembrie 2021.

Din câte am văzut s-au reînnoit contractele, ăsta e un semn că se optează pentru varianta juridică", a continuat acesta.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!