Mai tare decat un contract la FCSB: 10 000 pe luna pentru videochatisti! :) EXCLUSIV: cum ajung fotbalistii din liga 1 sa se dezbrace pentru bani

videochat Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 06 Martie 2019, 17:11
Data actualizarii: Joi 07 Martie 2019, 15:17

Barbatii care fac videochat pot castiga pana la 10.000 de euro pe luna, mai mult decat majoritatea fotbalistilor din Liga 1.

Gabriel Chirea
[email protected]

Dupa ce s-a aflat ca exista fotbalisti profesionisti care practica videochat-ul pentru a-si rotunji veniturile, oamenii de fotbal au luat in deradere subiectul, considerand in continuare ca aceasta este o meserie degradanta. Insa videochat-ul este domeniul cu cea mai mare crestere pe piata mondiala si este una dintre cele mai prospere afaceri la momentul actual, iar Romania este prima tara din Europa cand vine vorba de videochat, o sfera de activitate care a ajutat tara sa treaca mai usor peste criza financiara din 2008-2009.
 
In prezent, in tara noastra activeaza peste 3.000 de studiouri de videochat la care sunt angajate aproximativ 100.000 de modele, iar incasarile depasesc 100 de milioane de euro anual. Adica incasarile sunt mult mai mari decat cele realizate de toate cluburile de fotbal din Romania la un loc, in timp ce activitatea inseamna o selectie continua, fiind un proces complex cu reguli clare de angajare si de customer care, mult peste cel desfasurat de anumite echipe romanesti de fotbal. Am contactat ClickMen, un studio de videochat exclusiv masculin si unul dintre cei mai mari jucatori din Romania pe aceasta nisa, pentru a ne da mai multe informatii despre acest domeniu atat de misterios si de hulit in Romania. Vedeti mai jos ce au raspuns reprezentantii ClickMen la intrebarile noastre.  

CONTEXT:

Cristi Pulhac, fostul fundas al lui Dinamo, al Petrolului si al echipei nationalei, devenit acum vedeta de televiziune, a declarat saptamana trecuta pentru Gsp: "Eu sunt multumit de tot ce am. Nu am business-uri neortodoxe. Tot timpul sotia mea imi spune sa specific, ca lumea sa nu creada altceva. Stiu fotbalisti in activitate care fac videochat. Din lipsa banilor, se ajunge aici. Sunt jucatori care chiar au evoluat in afara, dar au pierdut bani. Eu nu cred ca barbatii fac asta din placere, ci din lipsa banilor".

Raspunsul oamenilor de fotbal nu s-a lasat asteptat. Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo a declarat ca "si eu am in echipa <piese> de <piese>. Cand vezi pe <Papa> (n.r. - atacantul Thanasis Papazoglou), mi-e ca ma indragostesc de el. Fac pentru bani? Eu n-am fizicul ala. Eu sunt stramb, eu sunt vai de capul meu".

Flavius Stoican, antrenorul lui Poli Iasi, a spus ca "fiecare e liber sa faca ce vrea in viata de zi cu zi. Daca intra pe teren sa joace fotbal, ca a facut, ca nu a facut, problema lui. Daca asa se relaxeaza el la cap, ce sa zic eu? Eu trebuie sa-i vad pe teren, sa manance din adversar, in rest ce treaba am eu cu omul daca are placerea asta? E vreun nume dat? Ca sunt curios sa vad cum se comporta, cum merge".

SPORTIVII AGREABILI SI VORBITORI DE LIMBA ENGLEZA, ANGAJATII PERFECTI

"Fotbalistii cu siguranta sunt de interes pentru acest domeniu, in principal datorita aspectului si constitutiei fizice. Acelasi lucru se aplica si pentru body-builderi, inotatori, modele de fitness, culturisti... Daca felul in care arata vine la pachet si cu o cunoastere a unei limbi de circulatie internationala si cu ceva cunostinte pentru a intretine o conversatie, atunci sunt chiar mixul potrivit. Dar da, cu siguranta un sportiv ar avea mai multe sanse in domeniu decat un gamer sedentar, spre exemplu. In momentul acesta nu avem sub contract sportivi sau fotbalisti profesionisti, dar in trecut ne-au trecut pragul sportivi profesionisti.

Fotbalistii tineri, precum Mihai Balasa, Florinel Coman, Dennis Man, Iulian Cristea (FCSB), Andrei Peteleu (CFR Cluj), Vlad Mutiu, Denis Ciobotariu, Ricardo Grigore (Dinamo), Denis Dragus, Bogdan Tiru, Andrei Ciobanu, Virgil Ghita (Viitorul) sau altii din Liga 1 s-ar putea incadra pentru a lucra in domeniul acesta. Credem ca tipologiile sunt mai mult orientative, majoritatea barbatilor care au jobul acesta fiind mai degraba adaptabili la preferintele membrilor. Prin urmare, un tip care lucreaza la videochat poate fi pentru un membru <muscle man>, iar pentru altul un <baiat timid>. Domeniul acesta te face sa <joci> un rol, sa intelegi ce se doreste, si, daca esti ok cu asta, sa iti joci rolul cu brio.

Ce le putem transmite unor eventuali fotbalisti profesionisti care ar vrea sa se apuce de videochat, dar stau in expectativa din cauza fricii de un eventual scandal? Din considerente sociale si din respect pentru angajatii nostri, am adus confidentialitatea la nivel de arta. Prin urmare, pastrand discretie asupra vietii private, poti lucra in acest domeniu si in acelasi timp sa te feresti de scandaluri. Trebuie sa tina cont de faptul ca este important ca din cercul sau de cunoscuti cat mai putini sa cunoasca cel de-al doilea job al sau. Nu stii de unde se pot scurge informatii, prin urmare discretia merge mana in mana cu relaxarea sa cu privire la acest subiect."

SE CASTIGA LEJER LUNAR INTRE 2.000 SI 10.000 DE EURO

"Cifrele pot diferi de la caz la caz, insa ceea ce este sigur este ca un barbat care lucreaza in domeniu videochat-ului poate castiga pe luna lejer intre 2.000 si 10.000 euro. Diferenta aceasta mare este din cauza faptului ca intervin multe variabile: timpul pe care il petrece muncind efectiv, modul in care arata, fidelizarea membrilor etc.

In cadrul studioului nostru oferim: cursuri de limba engleza, sala de fitness, suport tehnic 24/7, locatie centrala, camere de lucru individuale amenajate in stil masculin, comisioane foarte ridicate (din motive de confidentialitate nu putem vorbi de cifre, insa partea angajatului este mai mare decat cea a studioului pentru orele pe care le petrece la munca), contract de munca pe perioada nedeterminata...

Pentru a lucra si a o face cu mare success, primele conditii sunt cunoasterea limbii engleze la un nivel conversational si o cultura generala vasta. Acestea sunt din start solicitate caci, in ciuda zvonurilor, 80% din banii incasati de un tip care face videochat sunt din conversatiile avute cu membrii. Un alt punct forte este infatisarea, incepand cu chipul si culminand cu corpul. Un barbat care intruneste toate aceste insusiri are toate sansele sa devina un model de succes in industria videochat-ului."

VIITORI MEDICI, INGINERI SAU STOMATOLOGI FAC VIDEOCHAT

"Desigur ca la noi lucreaza si tineri care vor sa urmeze cariere considerate respectabile. Viitori medici, ingineri, stomatologi - studenti care invata pentru a se califica in aceste domenii de activitate, i-am avut sau ii avem ca angajati.

In videochat a existat o practica a cautarii oamenilor cu potential, insa din cauza conotatiilor negative asupra domeniului, cel putin la studiourile profesioniste, nu se mai practica. Daca in fotbal se numeste <scouting>, in domeniul nostru de activitate este vazuta mai degraba ca o <racolare>. Avand in vedere ca nu cunosti mentalitatea sau aspiratiile omului, astfel de oferte venite unilateral pot leza, asadar, in studioul nostru lasam viitorii angajati sa ne contacteze. In afara de departamentul de Marketing si Publicitate, care se ocupa de imaginea si promovarea companiei, nu se face nimic in directia de a atrage un anumit tip de angajat."

"VIDEOCHATUL ESTE CONSIDERAT TABU DIN CAUZA PRECONCEPTIILOR"

"Videochat-ul in Romania la ora actuala este in plina ascensiune si aduce economiei tarii sume considerabile, atat prin plata de impozite, cat si prin salariile si bonusurile foarte mari pe care le ofera angajatilor sai. Banii acestia sunt castigati in Romania si in mare parte sunt cheltuiti tot aici, deci avem de-a face cu un domeniu productiv, in ciuda conotatiilor sale. Acest domeniu de activitate este considerat tabu chiar si in zilele noastre in mare parte din cauza preconceptiilor. Reticenta in ceea ce priveste videochat-ul este in mare parte provenita din intelegerea gresita a acestui subiect, dar si din cauza stilului de viata promovat de unii jucatori ai industriei (moravuri usoare, nuditate, imoralitate, ilegalitate etc.).

Nu credem neaparat ca renumele negativ pe care videochat-ul masculin il are in Romania este din cauza asocierii automate cu bisexualitatea sau homosexualitatea, si ele considerate inca un tabu. Videochat-ul este considerat de o anumita categorie de persoane un viciu de sine statator. Combinat cu bisexualitatea sau homosexualitatea automat devine un non-model al societatii. Persoanele care au lucrat sau lucreaza in acest mediu stiu insa ca adevarul este altul si ca nu trebuie sa te asociezi cu nicio tabara, fie ca vorbim de bisexualitate sau de homosexualitate. Este exact ca si in cazul politicienilor. Din exterior avem imaginea de ansamblu conform careia toti sunt corupti, doar pentru ca poarta titulatura de politician."

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!