Ianis Zicu i-a făcut în direct prețul lui Adrian Mazilu: "Doar FCSB și-l permite acum!"

Ianis Zicu Adrian Mazilu Farul Constanta FCSB Gica Hagi Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Februarie 2023, 23:47
Data actualizarii: Marti 28 Februarie 2023, 23:46

Adrian Mazilu (17 ani) are o ascensiune remarcabilă în echipa de seniori a Farului, la care a debutat în toamnă.

Mazilu a debutat în noiembrie sub comanda lui Gică Hagi, la un meci cu Rapid (2-0), în Cupa României, în care a și marcat. În total, internaționalul U18 a evoluat în doar 10 meciuri și a înscris patru goluri, inclusiv unul spectaculos contra lui Sepsi, marți seară.

Ianis Zicu: "Am vrut să-l aduc pe Adrian Mazilu la Chiajna. Acum valorează 4-5 milioane"

După meciul cu Sepsi, Ianis Zicu a povestit că a vrut să-l împrumute pe Adrian Mazilu la Concordia Chiajna în vara anului trecut, înainte ca atacantul să facă pasul la seniorii Farului. Antrenorul, care este acum liber de contract, s-a lovit de refuzul categoric al conducerii dobrogenilor.

Zicu a explicat și cât crede că valorează Mazilu în momentul de față și îl sfătuiește pe puștiul Farului să aleagă un transfer în străinătate.

"Rămânem cu Mazilu după meciul ăsta, dar și cu toată evoluția Farului. Îți zic o chestie legată de Mazilu. Am fost la Chiajna în tribună, când a jucat Farul 2005 cu Chiajna. După meci, l-am sunat pe Zoli Iașko (n.r - directorul sportiv al Farului). Căutam U21 pentru Liga 2 și le-am zis că mă interesează numărul 7 de la Farul. Mi-a zis: 'Uită-l, pentru că e în planurile lui Gică pentru echipa mare'. Asta se întâmpla acum 8 luni, îl vedeam prima dată.

Probabil doar FCSB și-l permite acum. 4-5 milioane de euro în momentul ăsta. FCSB își permite, dar e mai bine pentru el să îl vândă Farul afară", a spus Ianis Zicu, la Digisport, după Farul - Sepsi 2-0.

După meci, Gică Hagi i-a făcut un portret lui Adrian Mazilu și a explicat de ce elevul său are nevoie de odihnă și nu poate juca toate cele 90 de minute.

"Mazilu e pe drumul bun. E un băiat foarte serios, foarte talentat. Ușor, ușor se adaptează la ritmul și intensitatea primei ligi. El iese în evidență pentru că marchează, îi place golul, are dribling, are pătrundere, vede poarta, finalizează.

De abia a debutat Mazilu. Ușor, ușor trebuie să vină toate: puterea, rezistența. El e într-o formă bună, dar jucăm la trei zile și ținem cont de toate detaliile astea", a declarat Hagi.

Adrian Mazilu, după meciul cu Sepsi: "Am un vis și sper să se îndeplinească"

După meci, Adrian Mazilu a vorbit despre golul pe care l-a înscris în poarta celor de la Sepsi și a evidențiat faptul că execuția o repetă încă de pe vremea când evolua la juniori.

„Sper de acum încolo să mai marchez așa goluri, exersez aceste execuții și sper că s-a văzut și în seara asta. Îl exersez de foarte mult timp, chiar și de la juniori, că văd că astfel de execuții îmi ies.

Am început bine, că suntem toți uniți. Ne-am motivat bine să câștigăm meciul și asta am făcut. Nu mi-e frică să ies la luptă, pentru că este fotbal. Și dau totul pe teren, nu contează că sunt copil sau nu. 

Domnul Hagi a spus la vestiar că dacă începe echipa să atace, atunci trebuie să mă schimbe, că nu puteam fi fundaș. Tactic, era mai bine, pentru că a băgat un fundaș să ne apărăm mai bine.

Până acolo mai este de jucat (n.r. până la campionat). Trei-patru echipe. Suntem foarte buni toți de acolo sus. Ar fi un vis foarte frumos, mereu am visat să câștig campionatul. Sper să se îndeplinească”, a spus Adrian Mazilu, după meci.

Foto: Sport Pictures & Imago

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!