EXCLUSIV E pe loc de play-off, dar spune că nu e normal sistemul competițional din Superligă: "Nu e natural. Dar ne adaptăm la competiție" 

Mattias Kait Estonia play-off Rapid Superliga Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Februarie 2023, 11:07
Data actualizarii: Marti 21 Februarie 2023, 11:08

Au mai rămas doar patru etape din sezonul regulat al Superligii. 

Rapidistul Mattias Kait spune că nu a mai jucat într-un campionat în care sistemul competițional să aibă sezon regulat, play-off și play-out. Mijlocașul central crede că modul în care se desfășoară competiția în România, inclusiv înjumătățirea punctelor la finalul sezonului regulat, poate fi mai atractiv pentru fani, dar că e frustrant pentru fotbaliști și antrenori.  

"Nu are cum să nu-ți placă la Rapid"

"Mă simt bine la Rapid. Fanii sunt senzaționali. Staff-ul și jucătorii sunt prietenoși. Văd că se încearcă modernizarea bazei de pregătire, sunt condiții bune de pregătire. Nu are cum să nu-ți placă la Rapid. E greu să fac o comparație între galeria Rapidului și ai celorlalte echipe la care am fost. Sunt naționalități diferite, stiluri diferite. Fulham, de exemplu, este un club din Premier League, poate considerat mai mare, cu un stadion mai mare.   

Punctul forte al Rapidului este spiritul de echipă. De asemenea, cred că suntem una dintre echipele care a primit cele mai puține goluri în acest campionat. Suntem o echipă compactă, care se apără bine, avem un lot bun. Cred că asta a adus succesul în acest sezon.  

"Nu ne-am terminat treaba în acest sezon"

Până acum, cred că e un sezon bun, dar trebuie să luptăm în continuare. Vrem să ajungem pe locurile de cupe europene. Diferența de puncte între primele șase echipe e foarte mică, aproape inexistentă. A fost un sezon bun, dar trebuie să ne îmbunătățim jocul și să urcăm în clasament, să câștigăm cât mai multe puncte posibil. Nu ne-am terminat treaba în acest sezon.

"Am o părere foarte bună despre antrenorul Mutu"

Adrian Mutu e un antrenor bun. Îl apreciez foarte mult. Pentru mine e greu să spun dacă s-a schimbat față de perioada când era jucător, pentru că eram foarte tânăr când el era jucător. Nu știam ce personalitate avea atunci. Nu îmi dau seama dacă s-a schimbat foarte mult. Pot să spun că ne înțelegem foarte bine. Dacă ai nevoie de ajutor, te poți duce la el și te ajută. Dacă nu știi ceva despre fotbal, cum să stai în teren la anumite faze, de exemplu, te ajută. Am o părere foarte bună despre el. 

"Nu cred că e normală înjumătățirea punctelor"

Nu am mai jucat într-un campionat cu sezon regulat, play-off și play-out. Dacă ești pe primul loc și câștigi sezonul regulat cu un avantaj de 10 puncte, iar apoi se înjumătățesc, sigur că nu ești mulțumit. Dacă ești în urmărire, ești pe locul trei sau patru, ca noi în acest moment, iar punctajul se deduce, atunci este avantajos. 

Depinde de poziția în clasament, dar, după părerea mea, majoritatea țărilor nu reduc punctajul. Nu cred că e natural. În opinia mea, fotbalul se joacă fără play-off și așa ar trebui să fie. Dar nu este decizia mea, ne adaptăm la competiție. Poate e mai atractiv pentru fani. 

Dacă ar fi să fac o comparație cu celelelate ligi unde am jucat, e un stil aparte în România. Cred că se aseamănă puțin cu Slovenia. Dar depinde și de echipa la care ești, dacă ești la Rapid sau altundeva. Fiecare echipă are un stil diferit de joc", a declarat Mattias Kait pentru Sport.ro.

Kait a făcut junioratul la Fulham

Mattias Kait (24 de ani / 186cm) este născut la Tallinn și s-a format la academiile celor de la Levadia Tallinn (2006-2014) și Fulham (2014-2018). La seniori a fost legitimat la cluburile Ross County (2018, împrumutat / Scoția), Fulham (2019 / Anglia), NK Domzale (2019-2021 / Slovenia), Bodo/Glimt (2021-2022 / Norvegia) și FC Rapid 1923 (2022-2023 / România). Are selecții pentru toate naționalele de juniori ale Estoniei și a debutat la reprezentativa de seniori a țării baltice în 2016, strângând 45 de meciuri și 8 goluri pentru "Sinisargid". Estonianul are 23 de prezențe pentru Rapid, în acest sezon, și este cotat la 800.000 de euro. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!