GALERIE FOTO După 15 sezoane, Athletic Bilbao și-a luat adio de la un simbol al echipei! Avea doar 12 ani când a ajuns la club

Iker Muniain Athletic Bilbao Europa League LaLiga Superliga
Ionuț Stoica
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2024, 17:30
Data actualizarii: Miercuri 24 Aprilie 2024, 17:33

Athletic Bilbao a câștigat în acest sezon prima Cupă a Spaniei, după 40 de ani.

După 15 sezoane petrecute alături de formația bască, Iker Muniain, mijlocașul ofensiv în vârstă de 31 de ani, și-a anunțat plecarea de la echipă.

Muniain a strâns 557 de partide în tricoul spaniolilor, acesta trecând prin toate academiile de juniori. A devenit al doilea cel mai longeviv jucător la club, după Jose Angel Iribar, care strânsese 614 apariții, între anii 1962-1980.

Mijlocașul născut la Pamplona s-a retras în glorie, după ce a ridicat a 24-a Cupă a Spaniei pentru club, la începutul lunii martie. Muniain a înscris golul ce a adus trofeul pe stadionul "San Mamés", după ce a învins-o pe Mallorca, scor 1-1(4-2 d.l.d).

Un căpitan în adevăratul sens al cuvântului

La 10 ani după ce și-a făcut debutul pentru basci, Iker Muniain a fost numit căpitanul lui Athletic Bilbao, în sezonul 2019-2020.

A ajuns la club la vârsta de 12 ani, spaniolul a excelat la nivel de academie, reușind să își facă debutul pentru echipa mare la doar 16 ani. El a doborât recordul lui Piru Gainza, o altă legendă a clubului.

Primul meci oficial al mijlocașului a fost împotriva celor de la Young Boys Berna, pe stadionul "San Mames", în iulie 2009, în cadrul calificărilor pentru Europa League. În a două manșă, Muniain a devenit și cel mai tânăr marcator din istoria clubului.

Cifrele lui Muniain

Anii au trecut, lucrurile s-au schimbat, iar Iker Muniain și-a trecut 78 de goluri și 70 de pase decisive în cont.

Căpitanul bascilor a câștigat două Super Cupe ale Spaniei, în anii 2015 și 2021 și pe data de 6 aprilie 2024, Muniain a pus sfârșit la "blestemul" bascilor din Copa del Rey, competiție pe care nu o mai câștigase de 40 de ani.

Clubul a anunțat că o ceremonie de adio pentru căpitan va fi ținută pe stadionul "San Mames", în viitorul apropiat.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!