Dinamo Cristi Borcea Ion Tiriac Superliga

EXCLUSIV Doar așa se poate salva Dinamo! Portretul ideal al finanțatorului din ”Ștefan cel Mare”

Dinamo trece printr-o perioadă delicată din punct de vedere financiar și sportiv. Cu datorii imense, clubul este în insolvență și se luptă pentru salvarea de la retrogradare.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Decembrie 2021, 23:19
Data actualizarii: Marti 28 Decembrie 2021, 23:25

Cristi Munteanu are soluția pentru ca Dinamo să revină în topul fotbalului românesc. ”Totul pleacă de la bani”, spune fostul portar, care este manager general în Liga 3, la Oțelul Galați.

”Babicu'”, așa cum era poreclit în ”Ștefan cel Mare”, spune că investitorul ideal pentru Dinamo ar trebui să fie la fel de implicat precum Cristi Borcea, fostul finanțator al clubului, și să aibă forța financiară a lui Ion Țiriac, care a rămas cel mai bogat român din sport, cu o avere de aproximativ două miliarde de euro.

De ce are nevoie Dinamo pentru a ieși din colaps? Răspunsul lui Cristi Munteanu

„Un om cu pasiunea lui Borcea și cu banii lui Țiriac. Vorbesc foarte serios! Un patron cu pasiunea lui Cristi Borcea și cu forța financiară a lui Ion Țiriac. Ca să faci performanță ai nevoie de bani, asta este foarte clar. Având bani, aduci calitate. Fără bani, aduci ce găsești pe piață. Scuză-mă, la Dinamo să fie salarii de 2-3.000 de euro... pe vremea noastră nu exista așa ceva, aveau doar juniorii aduși de la echipa a doua, care se antrenau cu echipa mare.

Jucam pe marile stadioane ale Europei și nu ne făceam de râs, ba din contră, mai făceam și surprize! Și pe vremea lui Cornel Dinu eram invitați la turnee, prin Elveția, Spania. Dinamo era un nume puternic prin Europa. 

Uite că acum nu mai e posibil, nu mai transmite nimic în Europa. Dacă Dinamo era în postura celor de la CFR Cluj, cu siguranță era altfel. Cu tot respectul, CFR e o echipă care a investit foarte mult și cred că e cea mai puternică din campionatul României, dar n-ai cum să ai istoricul lui Dinamo sau pe cel al Stelei.

Totul pleacă de la bani, având bani și neavând rezultate, înseamnă că ai o problemă de management. Dar când nu ai bani și nu ai nici management, nu poți să ceri nimic”, a spus Cristi Munteanu, pentru www.sport.ro.

Dinamo are doar 12 puncte în Liga 1 și este la un singur punct în fața ”lanternei roșii”, Academica Clinceni. FCU Craiova este la șapte puncte în fața ”roș-albilor”.

În ianuarie, Flavius Stoican va debuta în noul ”mandat” pe banca lui Dinamo în deplasare, cu FC Argeș.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!