Comisia Centrală a Arbitrilor îi dă peste nas lui Mititelu: „VAR-ul a fost aplicat corect”. Ce se arată în comunicat

FCU Craiova Adrian Mititelu Comisia Centrala a Arbitrilor Istvan Kovacs Superliga Superliga Adrian Mititelu
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 August 2022, 16:41
Data actualizarii: Luni 08 August 2022, 16:39

FCU Craiova și Universitatea Craiova s-au duelat în etapa a patra, scor 1-2, iar Adrian Mititelu s-a arătat deranjat de unele decizii ale arbitrului Istvan Kovacs.

Toate cele trei goluri au fost date din lovituri de la unsprezece metri, însă, Adrian Mititelu a remarcat faptul că au fost acordate pe nedrept. În urma unei lovituri libere a Universității, Bahassa a fost lovit cu mingea în cap, așa cum se vede pe reluări, dar Kovacs, chiar și după ce a consultat arbitrajul video, a arătat punctul cu var.

Adrian Porumboiu, fost mare arbitru și fost finanțator al lui FC Vaslui, a contestat decizia luni, la PRO Arena, în cadrul emisiunii Ora Exactă în Sport, și l-a "chemat" pe Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, să vorbească public despre eveniment.

„Vreau să spun un singur lucru. În mod obligatoriu, Vassaras trebuie să iasă în mod public să explice faza. De ce să nu se stabilească acum dacă a fost henț. Stăm 20, 30 de ani să vorbim despre faze, să le explicăm. Asta a fost situația, toți au de învățat. Acum sunt probleme mai mari decât erau înainte. Acum nici nu mai știi cine e culpabil și cine nu", au fost cuvintele lui Porumboiu.

„Protocolul VAR a fost aplicat în mod corespunzător”

Astfel, CCA a emis un comunicat în care motivează decizia pe care Istvan Kovacs a luat-o referitor la penalty-ul acordat Universității Craiova, evidențiind faptul că arbitrajul video a fost aplicat corect.

În urma fazei în care brigada de arbitri a acordat penalty în prelungirile primei reprize, președintele CCA, Kyros Vassaras, a precizat:

“În urma verificărilor realizate s-a constatat că protocolul VAR a fost aplicat în mod corespunzător la faza respectivă.

Arbitrul a dictat penalty văzând o atingere cu mâna, depărtată de corp și aflată într-o poziție nenaturală, iar arbitrul VAR, revăzând imaginile din toate unghiurile de filmare ale tuturor camerelor disponibile, i-a confirmat acestuia decizia.

CCA consideră drept nefondate atacurile lansate în mass-media de către oficialii clubului U Craiova 1948 și va sesiza comisiile abilitate.”, se arată în comunicatul emis de Federația Română de Fotbal.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!