FCU Craiova Ministerul Afacerii de Interne Universitatea Craiova Superliga

Nota de plată la FCU Craiova - Universitatea Craiova 1-2 | Comunicatul Ministerului Afacerilor Interne 

Autoritățile nu au trecut cu vederea gestul ultrașilor din derby-ul Olteniei. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 August 2022, 15:32
Data actualizarii: Luni 08 August 2022, 15:34

FCU Craiova și Universitatea Craiova s-au întâlnit în runda a 4-a din Superligă, în fața a 23.000 de spectatori, pe stadionul „Ion Oblemenco”. Însă, derby-ul Olteniei nu a fost lipsit de evenimente neplăcute. Mai multe torțe și fumigene au fost aruncate în teren, iar Istvan Kovacs (37 ani) a fost nevoit în actul secund să întrerupă partida timp de 10 minute. 

Autoritățile nu au trecut cu vederea aceste evenimente. Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 11 suporteri, cu 2 700 de lei, 8 dintre aceștia primind și o interzicere pe stadion timp de 6 luni. 

„În urma meciului de fotbal dintre FCU Craiova 1948-Universitatea Craiova, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 11 suporteri, cu amendă în valoare totală de 2 700 lei. Opt dintre suporteri au primit și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 6 luni, respectiv 1 an.

Suporterii au fost sancționați pentru că au aruncat în direcția suprafeței de joc cu obiecte, au consumat băuturi alcoolice, au adresat injurii și expresii jignitoare, au provocat și participat la scandal, în incinta bazei sportive.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.

Recomandăm suporterilor, ca pe timpul competițiilor sportive să se manifeste în mod civilizat și să nu se implice în incidente, care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice, întrucât, pe lângă amendă, li se poate aplica și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile și jocurile sportive de genul celor la care aceștia au săvârșit fapte antisociale, potrivit Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive”, este comunicatul oficial emis de Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești” Craiova. 

Adrian Mititelu le ia apărarea ultrașilor de la FCU Craiova 

„Luați contextul, ce se întâmplă în Craiova. E ceva ieșit din comun, nu va mai fi așa ceva în lume. Când mai vine un arbitru și mai fură efectiv, oltenii sunt vulcanici. O să vedeți că există substanță în a înțelege fenomenul de la Craiova. E ușor să zici că nu e bine. Acum, cu acest VAR, credeam că o să fie mai bine. Și cu VAR ne execută. Dacă am obținut informația că i s-a spus că nu e penalty, asta nu mai poate fi tolerat”, a declarat Adrian Mititelu la Ora Exactă în Sport, pe PRO Arena. 

Ora Exactă în Sport este în direct pe PRO Arena, de luni până vineri de la 9:30 la 12:30, și în week-end de la 10:00 la 12:30.

Modifică setările cookies