BOMBA! Stadionul din Craiova nu mai poarta numele lui Ion Oblemenco: "O sa-i schimbe numele in Olguta Vasilescu"

Noul stadion din Craiova nu se mai numeste oficial "Ion Oblemenco". 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Februarie 2019, 14:46
Data actualizarii: Joi 28 Februarie 2019, 14:46

Primaria din Craiova a schimbat numele stadionului ce a purtat mult timp numele legendarului "Ion Oblemenco". Acum, stadionul care atrage cei mai multi suporteri la partidele din Liga 1 se numeste sec: "Complex Sportiv Craiova - Stadion de fotbal".

Gazeta Sporturilor scrie despre o raceala intre familia lui Oblemenco si oficialitati. Initial, autoritatile au sustinut ca familia lui Oblemenco este cea care a refuzat sa mai acorde dreptul de folosire al numelui, insa ultimul document semnat arata contrariul.

Oficialii CS U Craiova anunta ca primaria este cea care decide.

„Suna la primarie daca vrei sa intrebi despre stadion. Nu ma suna pe mine sa ma intrebi despre primarie, eu nu sunt primar”, a spus Marcel Popescu pentru sursa citata.


Mititelu: O sa se numeasca "Olguta Vasilescu"

Adrian Mititelu a reactionat in stilul caracteristic sustinand ca e posibil ca primaria sa urmeasca schimbarea numelui in Arena Olguta Vasilescu, fostul primar al orasului. Exista si varianta ca stadionul sa poarte numele lui Ilie Balaci. 

"Personal cred ca se urmareste ca intr-o buna zi stadionul sa se numeasca Olguta Vasilescu. Vorbesc foarte serios. In 10-15 ani se doreste aceasta schimbare. In Craiova lumea o iubeste pe Olguta. Craiova e un oras rupt total de ce se intampla in Romania. Mai castiga inca 10.000 de voturi cu chestia asta”, a spus Mititelu.

Apoi Mititelu a continuat: „Oblemenco e un simbol. S-a creat un mit care nu mai poate fi niciodata subtiat. Pe masura ce trec anii valoarea lui Oblemenco creste. Sunt convins ca familia Oblemenco nu a facut niciun demers ca n-ar fi de acord sa se numeasca stadionul asa.

Pentru ei o onoare sa poarte numele tatalui lor. Ilie Balaci e mai mare decat Oblemenco din punct de vedere fotbalistic, dar mitul lui Oblemenco e urias si nu mai poate fi schimbat de nimeni. Nu conteaza actele, acolo va ramane stadionul «Ion Oblemenco», chiar si cand se va schimba numele in «Olguta Vasilescu»".

Modifică setările cookies