Simone Biles Jocurile Olimpice Tokyo Statele Unite ale Americii gimnastica Jocurile Olimpice „Am decis să fac un pas înapoi!” Prima reacție a lui Biles după ce s-a retras din finala pe echipe! Ce a spus

Anunțul momentului de la Jocurile Olimpice: Simone Biles s-a retras din finala de la individual compus

SUA a ratat al treilea titlu olimpic consecutiv la proba pe echipe de la Jocurile Olimpice. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 28 Iulie 2021, 09:34
Data actualizarii: Vineri 30 Iulie 2021, 01:04

09:35 Echipa SUA de Gimnastică a anunțat că Simone Biles nu va participa la finala de individual compus, programată joi, 29 iulie. 

„După mai multe evaluări medicale, Simone Biles s-a retras din finala de individual compus de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a se focusa pe sănătatea mentală. Simone va continua să fie evaluată zilnic pentru a se determina dacă poate sau nu să participe în finalele individuale de săptămâna viitoare. Jade Carey, care a avut al nouălea cel mai mare scor în calificări, va participa în locul său la individual compus”. se arată în comunicatul emis de echipa SUA

  • „Am decis să fac un pas înapoi!” Prima reacție a lui Biles după ce s-a retras din finala pe echipe! Ce a spus

Știrea inițială 

Echipa din SUA a început cu stângul la proba pe echipe de la Jocurile Olimpice, după ce Simone Biles a ratat săritura și a obținut un punctaj neașteptat de mic. După aceea, gimnasta de la care se aveau cele mai mari așteptări s-a retras, iar în locul său a intrat Jordan Chiles, prima rezervă. 

Gimnasta a mers către colegele ei și le-a încurajat, susținându-le de pe margine: „V-ați pregătit pentru asta, puteți să faceți asta fără mine și va fi foarte bine!”

Absența lui Biles i-a îngrijorat pe fani, mai ales după ce s-a spus că gimnasta s-a accidentat în urma săriturii. La finalul concursului, după ce Rusia a fost încoronată, Simone Biles, care se află încă în cursa pentru 5 medalii olimpice, a vorbit la conferința de presă, dezvăluind ce s-a întâmplat. 

Motivul retragerii sale are legătură cu starea mentală a gimnastei, care a realizat după prima săritură că nu este capabilă să ofere o prestație demnă de finală.

„După prestația mea, nu am vrut să continui așa. Am avut o mică 'accidentare' la orgoliu. Trebuie să mă concentrez pe sănătatea mea mentală. Cred că sănătatea mentală este foarte importantă în sportul zilelor de astăzi. Trebuie să ne protejăm mințile și corpurile, nu să ieșim doar și să facem ceea ce lumea se așteaptă să facem. 

Nu mai am aceeași încredere în mine...poate din cauză că avansez în vârstă. Au fost câteva zile în care lumea a scris și simți greutatea asupra ta. Nu suntem doar atleți, suntem oameni la sfârșitul zilei și câteodată trebuie să faci un pas în spate”, a spus Biles la conferință. 

Întrebată despre finala de la individual compus care va avea loc peste două zile, gimnasta a răspuns sincer: „Vom vedea ce se întâmplă joi. O luăm pas cu pas și vedem ce se întâmplă. Încerc să mă pregătesc pentru următorul test. Am încercat să ies pentru echipă, iar ele s-au ridicat la nivelul așteptărilor”. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!