O sportivă din Canada a ales o melodie românească pentru proba de patinaj artistic!

dulcea si tandra mea fiara Catalina Caraus Gheorghe Chiper jocurile olimpice beijing 2022 patinaj artistic Jocurile Olimpice
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Februarie 2022, 14:17
Data actualizarii: Marti 15 Februarie 2022, 14:55

Altă sportivă are un antrenor român. 

România are 21 de sportivi calificați la Jocurile Olimpice de Iarnă 2022, dar niciunul în probele de patinaj artistic. Cu probleme grave de infrastructură sportivă și cu mulți ani în care sportivii s-au antrenat în patinoare din mall sau au participat la Campionatele Naționale în țări vecine, ultimul reprezentant al țării noastre în această probă la JO de Iarnă a fost Zoltan Kelemen, care a ocupat locul 23 în proba masculină la Soci (Rusia), în 2014.  

O melodie în limba română pentru o canadiancă

Madeline Schizas (19 ani), o patinatoare din Canada, a ales melodia românească "Dulcea și tandra mea fiară", cântată de Cătălina Cărăuș și compusă de Eugen Doga, doi moldoveni cu cetățenie română. Canadianca a folosit melodia pentru una dintre grupele de calificare ale probei feminine de patinaj artistic. 

Un antrenor român pentru elvețiana Paganini

De asemenea, Alexia Paganini (20 ani), o americancă care reprezintă Elveția la Beijing, l-a avut antrenor pe Gheorghe Chiper, fost patinator român, campion național între 1999 și 2006. Născut la Miercurea Ciuc, Chiper vorbește limbile română, maghiară, germană și engleză, este căsătorit cu fosta patinatoare elvețiană Sandra Schär, cu care are doi copii, și antrenează de peste un deceniu în Țara Cantoanelor.    

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!