"De unde l-ați scos pe acest fenomen?" David Popovici i-a uimit și pe jurnaliștii spanioli 

david popovici inot Jocurile Olimpice Tokyo Jocurile Olimpice "De unde l-ați scos pe acest fenomen?" David Popovici i-a uimit și pe jurnaliștii spanioli
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Iulie 2021, 11:14
Data actualizarii: Luni 26 Iulie 2021, 11:31

David Popovici s-a calificat în finala de la 200 de metri la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Marți, înotătorul român în vârstă de 16 ani se va bate pentru o medalie la Tokyo în cursa de 200 de metri liber. Performanțele sale l-au impresionat până și pe Alberto Martinez Fernandez, jurnalistul cotidianului AS, care atunci când s-a referit la David Popovici a folosit sintagma: "De unde l-ați scos pe acest fenomen?". 

David Popovici își continuă forma excelentă de la Campionatele Europene de juniori, unde a câștigat aurul la 50, 100 și 200 de metri liber. Aflat în premieră la Jocurile Olimpice, înotătorul de 16 ani a mai bifat o nouă performanță. A reușit să se califice în finala de 200 de metri liber. 

Popovici a dezvăluit că s-a simțit extraordinar în timpul cursei și că abia așteapta finala de la 200 de metri liber. De asemenea, înotătorul român îi atribuie antrenorului său, Adrian Rădulescu, un merit consistent pentru succesul său.

"M-am simțit un pic mai bine decât în serii, asta pentru că prima cursă a setat ritmul pentru ceea ce urmează. Cursa a fost foarte bună, perfectă, am reușit să mă calific în finală, ceea ce e un lucru excelent pentru mine!

Acum 4-5 luni nici nu mă gândeam că mă voi califica într-o finală la 200 metri liber, nu visam. Dar se mișcă totul repede, se schimbă pentru că am un antrenor foarte bun și acum sunt în finală. Și sunt convins că va fi o finală de neuitat! Știți care a fost ultima indicație pe care mi-a dat-o? Să mă distrez și asta am și făcut!", a declarat Popovici pentru gsp.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!