David Popovici e noul pusti-minune al Romaniei! A luat trei medalii de aur intr-o saptamana si e gata de Jocurile Olimpice de la Tokyo

Tanarul care a facut senzatie la europenele de Natatie e gata sa cucereasca si la Tokyo.  

David Popovici a castigat medalia de aur si la 50 de metri, dupa cele de la 100 si 200 de metri, la europenele de Natatie! Acum e cu gandul la Tokyo!

Ca sa se obisnuiasca cu fusul orar, Popovici isi schimba orele de antrenament. La 16 ani, Popovici a luat 4 detalii intr-o saptamana, dintre care 3 de aur! 

"Mi-am indeplinit obiectivul, am depasit ce mi-am propus si am castigat multa experienta. Merg la Tokyo cu acelasi gand, totusi, cu gandul de a face ce pot sa fac ce e mai bine intr-o finala, sa ma obisnuiesc cu o finala olimpica pentru ca o sa urmeze multe si sa ma distrez cat pot, pentru ca despre asta e vorba. 

Gandurile mele au ramas la fel, inainte de Euro de juniori, o sa trec printr-un concurs lung si o sastau doar trei zile in tara si o sa plec din nou. Sunt mai aproape acum, astept sa ma calific in finala Olimpica si de acolo, se poate intampla orice, cine e cel mai puternic mental va triumfa, se poate intampla orice. 

Am auzit imnul national dupa destul de mult timp si nu o data, de trei ori, de fiecare data cand am urcat pe podium, sa vad steagul cum urca. A fost foarte tare. 

Sunt un baiat care inoata repede, am niste antrenori foarrte buni, niste parinti foarte buni si repet, din nou, niste oameni care ma sustin genial. 

Ar fi o prostie sa ma las coplesit de presiune sau sa o bag in seama. Toata presiunea vine de la mine si chiar si asa ar fi o presiune inutila. Antrenamentul e facut, munca e depusa, odata ce ajung acolo, trebuie sa fac doar ce stiu", a spus Popovici la revenirea in tara. 

Iubita sa l-a asteptat la aeroport! 

Gazzetta dello Sport i-a dedicat un articol intreg: "Un pusti este cel mai bun din lume la proba regina!"

"Trebuie sa ma recuperez cat mai bine in astea 3 zile pe care le am la Tokyo, sa dorm cat mai mult, sa fac masaj si sa incep sa ma acomodez cu fusul orar. Cred ca ma voi antrena noaptea, sa incerc sa dorm ziua, pana la inceputul competitiei mai sunt cred ca 12 zile de acumm, e destul timp", a adaugat tanarul inotator. 

  • David Popovici e noul pusti-minune al Romaniei! A luat trei medalii de aur intr-o saptamana si e gata de Jocurile Olimpice de la Tokyo! Ce a spus
VIDEO PROTVPLUS.RO

”Era cuștii”, aproape de final. UE le va interzice fermierilor să crească animale în spații înghesuite
BRAT
Modifică setările cookies