Cu capul sus! David Popovici, rezultat pentru viitor în proba regină. Românul a încheiat pe 7 la 100 m liber

david popovici adrian radulescu david popovici finala finala 100 m liber popovici tokyo Jocurile Olimpice David Popovici are 16 ani
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Iulie 2021, 04:38
Data actualizarii: Joi 29 Iulie 2021, 06:06

David Popovici (16 ani), locul 7 la 100 m liber.

David Popovici (16 ani) s-a clasat joi dimineața pe locul 7 (48,04) în finala probei de 100 m liber a concursului de înot de la Jocurile Olimpice din Tokyo.

David a pornit de pe culoarul al doilea, însă adversarii săi au luat un avans decisiv pentru această probă încă după primii 25 de metri parcurși. Consioderat un înotător cu un finiș senzațional, bucureșteanul a întors al șaptelea, a încercat să recupereze pe a doua porțiune a finalei, însă n-a mai putut recupera ecartul. 

David Popovici, loc 7 în finala de la 100 m liber

Aflat într-o companie selectă, alături de sportivi valoroși ai lumii, elevul lui Adrian Rădulescu a încheiat cursa cu timpul de 48,04, după ce a întors la 50 m cu timpul de 37,42.

Medalia de aur a fost adjudecată de marele favorit, americanul Caeleb Dressel, 47,72, nou record olimpic, urmat de australianul Kyle Chalmers (47,08) și de rusul Kliment Kolesnikov (47,44).

David Popovici, speranțe pentru Paris 2024

Nu a fost medalie pentru talentatul înotător român, însă prezența în finala de la 100 m liber și locul 4 de la 200 m liber îi ridică nivelul de încredere pentru competițiile viitoare, mai ales pentru Paris 2024, principalul obiectiv al sportivului despre care vorbesc toate publicațiile de profil ale lumii.

UPDATE 5:36 Are loc prezentarea finaliștilor de la 100 m liber. Popovici va concura pe culoarul al doilea. A intrat relaxat în bazinul din Tokyo, cu nonșalanța sa deja caracteristică.

România poate câștiga în această dimineață a cincea medalie la JO 2020, după cea cucerită de Ana Maria Popescu la scrimă și cele trei de la canotaj.

David Popovici, puștiul-minune 

După ce a ocupat locul al patrulea în ultimul act de la 200 m liber, David Popovici (16 ani, Steaua) ia startul în finala de la 100 m liber, de la ora 5:37, live text pe www.sport.ro și pe TVR 1 și Eurosport.

Elevul lui Adrian Rădulescu va concura pe culoarul al doilea după ce s-a calificat în lupta pentru podium cu timpul de 47,72.

LISTA DE START / FINALA 100 m liber

1. Nandor NEMETH (Ungaria)

2. David POPOVICI

3. Alessandro MIRESSI (Italia)

4. Kliment KOLESNIKOV (Rusia / ROC)

5. Caeleb DRESSEL (SUA)

6. Sunwoo HWANG (Coreea de Sud)

7. Kyle CHALMERS (Australia)

8. Maxime GROUSSET (Franța)

Și Daniel Martin va concura azi

Tot azi, de la ora 13:49, Daniel Martin (Dinamo) va concura în seria a treia, la 100 m fluture. Înotătorul tricolor va lua startul pe culoarul al cincilea. 

Robert Glință a încheiat participarea la JO 2020, după ce ieri a ratat calificarea în semifinalele de la 200 m spate. 

-----------------------------------------------
 
Puternic din punct de vedere mental într-o disciplină în care contează fiecare detaliu, David Popovici spunea în urmă cu câteva luni, într-un interviu pentru Steaua TV, că-și domină adversarii din punct de vedere psihologic. 
 

David Popovici, strong din punct de vedere mental


"Știu că sunt mai înalți decât mine, au o mai mare masă musculară, însă eu îi domin din punct de vedere psihologic".
 
Evoluțiile de la Tokyo ale mezinului lotului olimpic tricolor au confirmat siguranța și nonșalanța ce-l caracterizează pe specialistul de la "liber".
 
A încheiat pe locul 4 finala de la 200 m liber, la două sutimi de podiumul olimpic, iar în această dimineață va lupta pentru medalii la 100 m liber. 
 

De ce nu are psiholog David Popovici

 
Întrebat dacă în staff-ul său are și un psiholog, Adrian Rădulescu, antrenorul înotătorului bucureștean, a făcut o mărturisire pentru Gsp. 
 
"David n-a simțit nevoia ca în echipa lui să existe și un psiholog. A considerat că nu e cazul acum să comunice pe partea asta", a spus antrenorul lui David. 
 
Într-o intervenție la TVR, înotătorul de la Steaua a dezvăluit că a abordat în semifinalele de la 100 m liber o tactică specială pentru a-și intimida cel mai puternic adversar, pe americanul Caeleb Draesell.
 
"Am vrut să înot spre stânga, a fost prima dată când am încercat asta. Sunt tot felul de strategii, pe care le știm eu și antrenorul meu. El știe mai bine cum a fost cursa asta.
 
Am vrut doar să-l sperii puțin și cred că am reușit. În finală nu știu ce strategie voi avea, trebuie să vorbesc cu antrenorul", a spus Popovici pentru TVR.
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!