Brazilia Dani Alves Jocurile Olimpice Spania Jocurile Olimpice

Brazilia, campioană olimpică pentru a doua oară consecutiv! Vis împlinit pentru Dani Alves la Jocurile Olimpice

Brazilia a câștigat finala în fața Spaniei, 2-1! 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 07 August 2021, 17:13
Data actualizarii: Sambata 07 August 2021, 17:41

Naționala olimpică a Braziliei și-a securizat al doilea aur consecutiv la Jocurile Olimpice. După finala câștigată în 2016, echipa lui Jardine s-a impus în prelungiri, în fața naționalei Spaniei. 

Scorul a fost deschis de brazilieni, în al doilea minut de prelungiri ale primeii reprize, prin Cunha, care a primit pasă de la Dani Alves, asta după ce Richarlison a ratat un penalty în minutul 38. Spania a reintrat în joc în mintul 61, prin Oyarzabal, care a înscris după o pasă a lui Soler, trimițând meciul în prelungiri. 

  • Brazilia, campioană olimpică pentru a doua oară consecutiv! Malcom a dat lovitura în prelungiri cu Spania

În a doua repriză a prelungirilor, Malcom, jucătorul lui Zenit St. Petersburg a dat lovitura, după o gafă imensă a apărării spaniole, și a adus aurul Braziliei. 

Pedri, omul-record al Spaniei! Încă un titlu pentru Dani Alves
 

„Bijuteria” de doar 18 ani a Barcelonei a fost integralist în finală și a bifat astfel al 73-lea meci pe care l-a jucat în acest sezon. Mijlocașul iberic a devenit astfel jucătorul cu cele mai multe meciuri jucate în 2020-2021. 

Pedri a jucat în toate meciurile de la Campionatul European pentru naționala Spaniei, care a ajuns în semifinale, iar la Jocurile Olimpice a fost trimis în teren în toate meciurile. 

La celălalt capăt se află Dani Alves, care la 38 de ani este cel mai decorat jucător din istoria fotbalului, cu nu mai puțin de 43 de trofee în palmares. Aurul olimpic îi lipsea fundașului care evoluează pentru Sao Paulo în prezent, însă a putut bifa și această performanță. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies