De la unul dintre cele mai mari salarii din Serie A la aproape nimic! Cât a ajuns să câștige Pogba după scandalul de dopaj

Paul Pogba juventus Serie A Italia
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 07 Octombrie 2023, 20:14
Data actualizarii: Sambata 07 Octombrie 2023, 20:16

Paul Pogba (30 ani) are mari probleme după ce a fost depistat pozitiv cu testosteron în urmă cu aproape o lună. 

Mijlocașul francez nu a reușit să își demonstreze nevinovăția, iar la al doilea set de analize a ieșit tot pozitiv la testosteron. Campionul mondial din 2018 a fost suspendat provizoriu de Juventus, care i-a interzis și accesul la bazele de antrenament ale clubului. 

Câți bani încasează Paul Pogba de la Juventus după suspendare 

Paul Pogba suferă și din punct de vedere financiar în această perioadă. Când a semnat cu Juventus, în iulie 2022, din postura de fotbalist liber de contract, după despărțirea de Manchester United, mijlocașul a devenit unul dintre cei mai bine fotbaliști din Serie A, cu un salariu de 8 milioane de euro pe sezon. 

Testul pozitiv la testosteron și suspendarea primită au afectat însă și încasările sale, astfel că în prezent Paul Pogba primește 2.000 de euro lunar, adică undeva la 24.000 de euro anual, o sumă infimă dacă luăm în considerare fostele sale salarii, după cum informează Gazzetta dello Sport conform Transfer News Live. 

Măsurile luate de Juventus împotriva lui Paul Pogba 

Așa cum au anunțat italienii, Pogba nu și-a putut dovedi nevinovăția la al doilea set de analize și a fost testat pozitiv din nou. Acum, se așteaptă ca Juventus să ia măsuri drastice împotriva campionului mondial din 2018, care este ”suspendat provizoriu”.

Până la aflarea unui verdict final, L'Equipe scrie că Juventus a decis să-i interzică accesul lui Pogba în baza de pregătire a clubului. De asemenea, francezul nu mai are dreptul de a intra în contact cu angajații bianconerilor.

Acum aproximativ o lună, italienii au scris că Pogba riscă să fie suspendat chiar și pe o perioadă de patru ani. Dacă va fi așa, atunci ar putea fi echivalentul finalului de carieră pentru fostul campion mondial.

Cifrele lui Paul Pogba

Paul Pogba a fost produs de US Roissy en Brie (1999-2006), US Torcy (2006-2007), AC Le Havre (2007-2009), dar a trecut și pe la Academia lui Manchester United, în perioada 2009-2012.

Cele mai mule apariții bifate de Pogba au fost la Manchester Unied, 233, unde a reușit să marcheze 39 de goluri și să paseze decisiv în 51 de situații, în aproape 18.000 de minute petrecute la club.

La Juventus, Paul Pogba a participat în 190 de meciuri. Fotbalistul și-a trecut numele pe tabela de marcaj de 34 de ori și, mai mult, a oferit 41 de assist-uri, în peste 14.000 de minute petrecute în echipamentul „Bătrânei Doamne”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!