AC Milan FIFA Italia

AC Milan vrea să revoluționeze fotbalul! Cum intenționează Pioli să schimbe regulamentul

FIFA se gândește la o serie de măsuri care să reinventeze fotbalul modern.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Sambata 25 Septembrie 2021, 16:15
Data actualizarii: Sambata 25 Septembrie 2021, 17:04

Forul internațional este gata să schimbe aspecte importante, printre care cele legate de calendarul internațional. Totuși, o propunere interesantă este dată de Stefano Pioli, antrenorul celor de la AC Milan.

El consideră că FIFA ar trebui să lucreze la dinamizarea fotbalului, astfel încât propune o nouă măsură ce ar duce aportul ofensiv al echipelor.

El propune ca echipele să nu mai aibe voie să se întoarcă în propria jumătate, dacă au trecut în suprafața adversă.

„Cele cinci schimbări sunt foarte importante. De când s-a extins numărul rezervelor la 12, ar fi fost păcat să rămână doar trei înlocuiri.

Dacă vrem să vedem fotbal ofensiv, trebuie să introducem o regulă care să-ți interzică să te întorci în propria jumătate dacă ai trecut de mijlocul terenului”, a spus Pioli, citat de Marca.

FIFA vrea un nou calendar

FIFA, prin Arsene Wegner, director, vrea să svhimbe sistemul actual de disputare al partidelor. Practic, luna octombrie ar urma să fie dedicată în totalitate echipelor naționale, în timp ce în restul sezonului nu ar mai exista pauze pentru jocurile naționalelor.

„Actualul calendar e depășit. În septembrie, facem o pauză, în octombrie, a doua, în noiembrie, a treia, iar în martie a patra. Ultima e în iunie, apoi noul sezon începe în iulie. E prea mult.

Încercăm să grupăm calificările pentru a evita călătoriile. August și septembrie ar fi destinate cluburilor, și octombrie ar deveni luna naționalelor. Din noiembrie până la sfârșitul stagiunii, numai pentru cluburi.

Vom vedea dacă se va putea schimba sau nu întregul sistem, pentru că suntem într-o democrație, dar sunt convins că planul meu este cel corect. Misiunea noastră este să creștem calitatea competițiilor", a declarat Wenger într-o reuniune la Doha, Qatar.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies