Marian Cozma Handbal

Moartea lui M. Cozma a dus la boicotarea unui ziar maghiar care i-a numit "animale" pe ucigasi!

Premierul ungar, Ferenc Gyurcsany, a cerut marti boicotarea publicatiei Magyar Hirlap, dupa aparitia unui editorial despre moartea lui Marian Cozma, articol considerat rasist de seful Guvernului socialist.
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 10 Februarie 2009, 22:08
Data actualizarii: Marti 10 Februarie 2009, 22:14

"Premierul cere institutiilor statului si companiilor publice sa isi anuleze abonamentele (...) la cotidianul Magyar Hirlap", a anuntat biroul premierului marti, la Budapesta.

Aceasta decizie intervine dupa aparitia unui editorial, luni, despre uciderea handbalistului roman Marian Cozma de catre infractori deja cunoscuti de politie pentru alte delicte, si de etnie roma.

In acest editorial, autorul, Zsolt Bayer, criticat in trecut pentru articole considerate antisemite, ii califica pe criminali despre "asasini bestiali". Ei "nu sunt fiinte umane, ci animale care ne vor pielea", scria el in acest material.

"Din nefericire, foarte multi reprezentanti ai etniei rome refuza coabitarea in cadrul poporului ungar si au rupt astfel legatura cu umanitatea", a adaugat el.
Ferenc Gyurcsany a cerut de asemenea ministrului de Interne sa demareze o ancheta in legatura cu publicarea acestui articol.
In replica, jurnalistul a calificat initiativa Guvernului drept "anticonstitutionala" si a precizat ca reprezinta o incalcare a libertatii de exprimare. "Este o tentativa de a ne pune intr-o situatie imposibila, care aminteste de epoca lui Rakosi sau Kadar" (n. red. dictatori comunisti), a declarat redactorul-sef al publicatiei, Istvan Stefka

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies