Răsturnare de situație în cazul lui Xabi Alonso!

Xabi Alonso Bayer Leverkusen Germania Xabi Alonso, antrenor Bayer Leverkusen / Foto: Imago Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Aprilie 2024, 17:29
Data actualizarii: Duminica 07 Aprilie 2024, 17:34

Xabi Alonso (42 de ani) este foarte aproape de a bifa o performanță unică în istoria clubului Bayer Leverkusen.

Cu fostul mijlocaș spaniol ca antrenor, Leverkusen este aproape de a câștiga primul titlu din istoria clubului, după un parcurs perfect în campionat. În plus, germanii speră și la câștigarea Europa League, acolo unde vor întâlni West Ham în dublă manșă, în sferturi.

Performanețele incredibile reușite la Bayer Leverkusen l-a adus pe Xabi Alonso în atenția unor cluburi de top, precum Liverpool și Bayern Munchen, care vor rămâne fără antrenori din vară.

Xabi Alonso va avea o clauză de reziliere

Cu toate acestea, Xabi Alonso a spus public că vrea să rămână antrenor la actuala sa echipă și din sezonul următor. Doar că în contractul său ar urma să apară o clauză care le permite granzilor să spere că-l pot convinge pe spaniol să plece de la Leverkusen.

Potrivit Daily Star Sunday, din vara viitoare, Xabi Alonso va avea o clauză de reziliere a contractului în valoare de 13 milioane de lire sterline, echivalentul a 15 milioane de euro.

”Au fost multe speculații privind viitorul meu... Am vrut să folosesc pauza internațională pentru a reflecta și a lua o decizie.

Săptămâna trecută, am avut o întâlnire și am informat clubul că decizia mea este să continui ca antrenor (n.r.- la Leverkusen)”, a spus Alonso, citat de jurnalistul Ben Jacobs.

Germanul a preluat Bayer Leverkusen în octombrie 2022, iar de atunci a bifat 78 de meciuri pe banca tehnică a echipei. În acest sezon de Bundesliga este neînvins, iar în UEFA Europa League s-a calificat deja în sferturi.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!