FC Bayern l-a contactat de urgență pe Guardiola! Motivul pentru care ”bavarezii” au apelat la antrenorul spaniol

FC Bayern Bundesliga Pep Guardiola Germania Pep Guardiola, antrenor Manchester City / Foto: Imago Images
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Mai 2024, 10:09
Data actualizarii: Joi 30 Mai 2024, 10:08

FC Bayern Munchen l-a instalat recent pe banca tehnică pe Vincent Kompany, fostul antrenor care a retrogradat la finele actualei stagiuni cu Burnley în eșalonul secund, după un singur sezon petrecut în Premier League.

Jurnalistul sportiv Fabrizio Romano a scris pe rețelele social media că ”bavarezii”, în căutarea unui antrenor după despărțirea iminentă de Thomas Tuchel, au apelat la Pep Guardiola pentru a se interesa de maniera în care gestionează lucrurile Vincent Kompany.

FC Bayern l-a contactat de urgență pe Guardiola! Motivul pentru care ”bavarezii” au apelat la antrenorul spaniol

Italianul a mai punctat pe platforma Twitter/X că relația dintre Pep Guardiola și FC Bayern este excelentă, iar spaniolul le-a comunicat nemților că Vincent Kompany este un antrenor talentat, inteligent și ideal pentru cârma ”bavareză”.

”Bayern i-a cerut opinia lui Pep Guardiola despre Vincent Kompany, după câteva discuții interne. Relația dintre Bayern și Pep e excelentă. Guardiola a vorbit la superlativ despre Kompany. A spus că e un antrenor talentat, un tip inteligent și că e candidatul ideal pentru job”, a scris Fabrizio Romano.

Pentru fostul mare fundaș al lui Manchester City va fi doar a treia experiență din cariera de antrenor, după cele de la Anderlecht (2020-2022) și Burnley (2022-2024). Alături de formația engleză, Kompany a promovat în primul sezon, însă a rezistat doar o stagiune în Premier League.

La Bayern, Kompany îi va lua locul lui Thomas Tuchel, antrenor care a rezistat puțin peste un sezon în Bavaria și care a încheiat pe locul 3 în ultima ediție din Bundesliga.

Burnley a reacționat imediat după ce Kompany a fost prezentat la FC Bayern

”Putem confirma că Burnley FC a ajuns la un acord care îi va permite lui Kompany să părăsească 'Turf Moor'. Deși inițial am fost încrezători că-l putem păstra pe antrenorul nostru, a fost dificil de gestionat acest lucru. Înțelegem alura și prestigiul unui club precum Bayern Munchen și respectăm ambiția lui Vincent de a explora noi oportunități.

Îi dorim numai bine lui Kompany și am dori să consemnăm aprecierea noastră pentru dăruirea lui de zi cu zi de când a preluat clubul. Prioritatea noastră rămâne stabilitatea și succesul echipei și vom continua să luăm măsurile necesare pentru a ne asigura că ambiția noastră e realizată - anume revenirea în Premier League.

Am început căutarea unui nou manager și vom face un anunț în cel mai scurt timp”, se arată în comunicatul emis de Burnley.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!