Palate, Lamborghiniuri si milioane de urmaritori! Cum au ajuns jucatorii de FIFA sa fie mai bine platiti decat jucatorii de fotbal real si cati bani fac anual
Luni 15 Octombrie 2018, 12:49

Palate, Lamborghiniuri si milioane de urmaritori! Cum au ajuns jucatorii de FIFA sa fie mai bine platiti decat jucatorii de fotbal real si cati bani fac anual

Esporturile incep sa produca din ce in ce mai multi bani si capata o tot mai mare notorietate. Jucatorii de fotbal pe PC sau consola castiga mai mult decat multi dintre fotbalistii pe care ii au in echipele lor virtuale.

Cativa dintre cei mai buni jucatori de fotbal din lume s-au adunat in urma cu doua saptamani la gala FIFA de la Londra. Printre ei s-a aflat si un pusti de 18 ani, pe care nici Sergio Ramos, nici Luka Modric nu stiau de unde sa-l ia. Mai tarziu aveau sa afle ca el face sute de mii de euro dintr-un joc virtual.

Daily Mail scrie ca cei mai buni jucatori de FIFA din lume au ajuns sa castige sume impresionante din "joaca pe calculator".

Potrivit sursei citate, Mosad Aldossary, un tanar de 18 ani din Arabia Saudita, castigator al celei mai mari competitii de FIFA din lume, a obtinut un cec de 250.000$ doar in urma triumfului de la FIFA eWorld Cup.


FOTO: Mosad Aldossary, alaturi de Luka Modric

Aldossary nu este, insa, cel mai bogat jucator de FIFA. El este intrecut de un tanar care nu e la fel de bun la joc, dar mult mai bun la vorbit despre joc. Este vorba despre Olajide Olatunji, poreclit KSI, cel care face bani din videourile postate pe YouTube si Twitch, in care el se joaca FIFA.

KSI a inceput sa se filmeze in timp ce juca FIFA inca din 2011, iar in 7 ani a adunat 20 de milioane de urmaritori pe YouTube. Astazi, el castiga in jur de 3 milioane de dolari pe an de pe urma comunitatii pe care a creat-o si a oamenilor care il urmaresc. O parte vine din monetizarea de pe YouTube, alta din contractele de publicitate pe care le-a incheiat.

Potrivit Daily Mail, "streamerii" precum KSI castiga de pe YouTube intre 3 si 5 dolari per 1.000 de vizualizari facute. Clipurile lui KSI au facut pana acum peste 4 miliarde de vizualizari.

Pe de alta parte, cei mai urmariti streameri de pe YouTube au inceput sa se reorienteze si sa le arate fanilor inclusiv o parte din viata lor particulara. Ei obisnuiesc sa filmeze vloguri in care isi prezinta casele si masinile.


FOTO: KSI, cel mai urmarit streamer de FIFAFULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
LA MARUTA
Călătorul aventurier, imagini fabuloase din Columbia

08:43
LA MARUTA
România, te iubesc!, 10 ani de povești

05:32
Oraşul Paradise, transformat în iad. După ce au rămas sub cerul liber, localnicii sunt loviţi şi de epidemii