Luni 15 Octombrie 2018, 12:18

Secretele lui Becali! Ce studii are si ce loc de munca avea inainte de Revolutie


	Secretele lui Becali! Ce studii are si ce loc de munca avea inainte de Revolutie

Gigi Becali s-a imbogatit imediat dupa Revolutie. 

Becali e unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, insa situatia era complet diferita pana in 1989. Nascut intr-o familie de aromani din Brailia, Becali a absolvit liceul Iuliu Maniu din Bucuresti si lucra initial ca lacatus-mecanic la ICCE, pe platforma Baneasa. Revolutia l-a prins lucrand ca paznic la vane si robineti de la subsolul cladirii, scrie revista Capital.

Dupa 1989, cu ajutorul unui imprumut de la Gica Hagi si avand o mostenire, Becali a inceput sa importe blugi, tigari si sapun cu TIR-uri din Turcia. In anul 2008 averea latifundiarului a fost estimata la 725 de milioane de euro. Din cauza crizei si a scaderii preturilor imobiliare, domeniu de unde provine mare parte din averea sa, dar si a transferarii unei parti pe numele fetelor sale, in anul 2012 averea afaceristului a fost estimata la 140-300 de milioane de euro, mai scrie sursa citata.

Becali s-a inscris la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Ecologice in 2005, dar in 2007 s-a retras motivand ca este ocupat cu politica, afacerile si activitatea de la Steaua.

In 2017, averea lui Becali era estimata la 400-500 de milioane de euro in revista Capital.

 

Citeste si:

Gigi Becali

Scandalul Complexului Oltenia. Dăncilă cere intervenția structurilor de siguranță națională