Franta

CAZ BIZAR in Franta! Un cuplu francez a apelat la justitie pentru a-si putea numi fiul Griezmann Mbappe: Ofiterul starii civile s-a opus

Justitia franceza, implicata intr-un caz bizar. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Noiembrie 2018, 08:29
Data actualizarii: Vineri 30 Noiembrie 2018, 08:32

Justitia franceza a fost sesizata pentru a stabili daca un cuplu, mare fan al fotbalului si al echipei nationale, l-ar putea numi pe fiul lor Griezmann Mbappe in semn de omagiu adus celor doi fotbalisti campioni mondiali cu Franta anul acesta in Rusia, informeaza AFP.

Conform publicatiei locale La Montagne, cuplul a decis sa dea cele doua prenume fiului lor nascut in noiembrie la Brive, in centrul Frantei.

Ofiterul starii civile, apreciind conform codului civil francez ca acest prenume ar putea fi "contrar interesului copilului", a sesizat procurorul Republicii.

Daca procurorul respinge aceasta sesizare, ofiterul starii civile va apela la tribunalul pentru afaceri familiale, care poate decide schimbarea prenumelui, conform codului civil.

Un caz similar de prenume refuzat a facut deja multa vâlva, odata cu nasterea micutului Fanch, diminutiv al numelui Francois in bretona, in luna mai 2017, când ofiterul starii civile a respins aplicarea ortografiei bretone. 

AGERPRES

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies